Direcţia de Drumuri Caraş-Severin explică de ce s-a stricat drumul dintre Berzovia şi Fizeş

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Drumuri Caraş-Severin au transmis un comunicat prin care explică de ce s-a stricat de fapt drumul dintre Berzovia şi Fizeş. Aceştia spun că motivul apariției defecțiunilor, după executarea lucrărilor din această vară, nu îl constituie proasta execuție, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci transportul de mare tonaj. Lucrările realizate nu au cuprins elemente care să conducă la creșterea capacității portante a drumului (capacitate portantă = tonaj maxim admis fără a produce deformări ale structurii rutiere).

„Sectorul de drum la care facem referire a făcut obiectul unui contract de lucrări de reparații și întreținere ce a vizat turnarea unui strat de asfalt de şase centimetri grosime peste stratul de piatră existent în structura rutieră, fără a se interveni la stratul de fundație al drumului sau asupra grosimii straturilor componente în structura rutieră. Astfel s-a urmărit îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru cetățenii din zonă în limita fondurilor disponibile. Vă anunțăm că am solicitat constructorului remedierea defecțiunilor apărute, lucrarea fiind în perioadă de garanție“, spune Mădălina Cotoc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Drumuri.

Amenzi pentru mare tonaj
Mai mult decât atât, reprezentanții DDJ mai spun că zilele trecute au aplicat sancțiuni pentru depășirea masei maxime autorizate (tonaj). „Pe această cale rugăm operatorii care activează în domeniul transportului să respecte masa maximă autorizată înscrisă pe certificatele de înmatriculare ale autoutilitarelor cu care efectuează transportul și să-și depună documentațiile pentru obținerea autorizației de transport, la sediul instituției noastre. În continuare vom efectua verificări ale respectării tonajului, atât pe DJ 572 cât și pe celelalte drumuri județene. Nu avem intenția de a pune piedici desfășurării proiectelor aflate în derulare, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci ne dorim respectarea legislației în vigoare astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit“, au mai precizat reprezentanţii DDJ Caraş-Severin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − twelve =