Detonare roci instabile din versantul de pe DN 57, în zona Berzasca

drdp timi

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că vineri, 17 februarie, pe DN 57 în zona Berzasca, va avea loc o nouă operațiune de detonare a rocilor instabile din versantul stâncos.

„Până acum, pe versant s-au desfășurat lucrări specifice de ranguire și curățare a materialului, scanare cu tehnologia de tip LiDAR și, în paralel, s-a întocmit documentația tehnică pentru derocare. Operațiunea care va avea loc vineri după-amiază se va face cu explozibil amplasat la blocurile de rocă puternic fisurate“, a explicat Alina Sabou, purtătorul de cuvânt al DRPD Timișoara.

upă această etapă, se va curăța materialul rezultat, se va face o nouă monitorizare LiDAR a versantului și, ulterior, în funcție de rezultatul procesului de detonare, antreprenorul proiectului de investiții pentru stabilizarea și consolidarea versanților de pe DN 57 de pe sectorul cuprins între km 62+000 – km 65+800 va stabili, împreună cu experții tehnici, măsurile ce se impun în vederea deschiderii circulației.

Toate măsurile sunt luate pentru ca traficul să fie reluat în condiții de siguranță. Până la anunțarea unor noi măsuri, se circulă în continuare deviat pe ruta: DN 6 Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 – Moldova Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =