Demisia! În alb

Mario Balint

Un fost PDG, SIE, care pe vremuri se ocupa de protocolul ziariștilor străini care doreau interviuri cu Nicolae Ceaușescu, cerea subalternilor demisii scrise, în alb, la validarea pe funcție. Trebuia completată doar data și “demisia” indisciplinatului era consemnată, demisia fiind un act unilateral de voință. Metoda a fost adoptată și în teritoriu de slugile și tîrfulițele care-i asigurau jupînului putere absolută și discreționară.

Demisia în alb este ilegală, dar constituie un util instrument de presiune față de răzvrătiții unui sistem. Ea se implementează mai ales în acele locuri unde teroarea de partid și de stat este suverană în fața legilor și a conștiinței. Nu veți vedea nicăieri, în spațiul politic, un astfel de instrument! Pentru că, în România, politica nu se mai face pentru binele oamenilor, ci pentru propriile interese, dușmănoase față de aproapele său! De fapt, cuvîntul DEMISIE este, deja, dacă nu parte dintr-o limbă moartă, cel puțin un arhaism ce tinde spre uitare. La fel ca: devotament, conștiință, fidelitate, demnitate, onoare, respect, patriotism. Cuvinte ajunse la coșul de gunoi al vocabularului modern…

Situația din România ultimilor ani nu are legătură cu DEMISIA. Sau poate are… Are mai mult legătură cu decerebrarea actului de decizie patriotică, generat și promovat în favoarea POPORULUI și VIITORULUI acestuia în acest spațiu geo-politic fluid.

Tragediile se țin lanț și lovesc crunt tocmai încrederea populației în conducătorii aleși. Zilele trecute, trei persoane au murit după ce alimentarea cu oxigen din unitatea mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București s-a oprit. În unitatea mobilă erau internați opt pacienți. Cei cinci care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale. Potrivit DSU, personalul medical a anunțat de urgență echipa tehnică a spitalului că toate ventilatoarele din container au intrat în avarie din cauza presiunii prea mari. Defecțiune de fabricație? Eroare umană? Sabotaj? Nu poate fi exclusă nici una dintre cauzele interogate!

Trei spitale din România au semnalat defecțiuni ale TIR-urilor folosite drept unități ATI mobile. În fapt, TIR-urile SMURD s-au defectat la scurt timp după punerea lor în funcțiune, așa cum s-a întâmplat și în cazul celui folosit la Spitalul „Victor Babeș”. Această informație ar trebui să pună în discuție calitatea echipamentelor achiziționate, în condiții restrictive!, de pe piețele internaționale și incapacitatea industriei autohtone de a mai produce echipamente complexe!

Cine a urmărit filmul evenimentelor politice care sufocă sistemul românesc de sănătate, inadmisibil de fragil, se poate gîndi la un atac cybernetic asupra echipamentelor de ventilație. O problemă de soft… Dovadă că polițiștii care anchetează cauzele morții celor trei pacienți cu COVID-19 au ridicat mai multe calculatoare din unitatea medicală, pentru a face percheziția informatică…

Bătălia politică românească poate merge pînă acolo! Demiterea lui Raed Arafat, cerută insistent și vocal de politicieni și de stradă, presupune să ai pregătit un alt Arafat, la fel de performant, la fel de devotat, la fel de profesionist! La fel de fidel sistemului medical românesc, chiar dacă, din naștere, este palestinian creștin! La fel de neclintit în susținerea sistemului de stat, chiar și atunci cînd forțe oculte doresc privatizarea acestuia! La fel de preocupat de crearea unor capacități proprii de răspuns, chiar și atunci cînd grupuri de interese evacuează bolnavi, în creierul nopții, pentru încă o lovitură în plus dată transplantului românesc! Nu sînt simple coincidențe…

Dacă politicul, devenit inamicul public numărul unu pentru cetățenii onești, nu-și pune astfel de probleme de conștiință – am stabilit deja, un arhaism! –, poporul din stradă ar trebui să cîntărească just acțiunile de protest și sloganurile aruncate pe străzi în marșuri și mitinguri de protest. Altfel, este doar masă de manevră în mîinile altor joavine cu pretenții!

Dacă el, poporul, nu mai e capabil să judece, pentru a nu fi judecat de urmași și de istorie, singura soluție ar fi să-și dea DEMISIA! Poporul român demisionează!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =