Luminița Jivan, despre demisia lui Nicolae Tismănariu: „Mi-ar crăpa obrazul să deschid gura acum“

LUMI CONG RESITA

Până mai ieri îi „ciuguleau“ din palmă, o ridicau în slăvi și o vedeau ca pe salvatorul județului. Ajunsese să fie pe buzele tuturor și toți o lăudau pentru implicarea ei la București în dezvoltarea satelor, orașelor, drumurilor și potecilor din Caraș-Severin. Dintr-o data, doar pentru că nu mai este la guvernare împreună cu partidul din care face parte, cei pe care îi avusese la picioare au schimbat repertoriu, au început să o povestească pe la colțuri și să se îndepărteze. Ba, chiar să-i ceară să plece din fruntea partidului.

Aceasta e povestea Luminiței Jivan, președinta PSD Caraș-Severin, și a profitorilor politici. Una care s-ar potrivi oricărui alt lider de partid, atunci când nu mai are puterea la îndemână.

Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gîrnic, era până nu de mult trup și suflet alături de Luminița Jivan, lăudând-o pentru tot ce a făcut pentru mica comunitate pe care el o conduce. Zilele trecute, Tismănariu a demisionat din funcțiile politice deținute în PSD, cea de vicepreședinte al organizației județene și de șef al organizației locale, dar nu și din cea de primar. În timp ce el invocă faptul că în organizația județeană se spun minciuni și că nu mai e de acord cu felul în care această organizație este condusă, alții susțin că Tismănariu joacă la două capete, încercând să-și asigure un nou mandate de primar în urma alegerilor locale.  

Pe Luminița Jivan nu o surprinde gestul primarului din Gîrnic și chiar lasă să se înțeleagă că era la curent de mai mult timp cu intențiile acestuia: „Știam despre planurile sale înainte să primim demisia. Știam din momentul în care am văzut rezultatele alegerilor, unde dumnealui a dat voturi către Pro România. Am văzut că joacă la mai multe capete, inclusiv cu liberalii, promovându-l foarte intens pe ministrul Vela. Toate astea nu au legătură cu mine, cu conducerea PSD Caraș-Severin. Domnul primar e speriat că nu mai câștigă la alegerile din 2020, care sunt peste doar câteva luni. PSD a făcut enorm pentru comuna Gârnic, dar nu e suficient pentru un primar să stea doar cu mâna întinsă la partid. De ce nu a anunțat public că demisionează atunci când ne-a anunțat pe noi, la partid?! Aștepta ceva domnul primar?! A făcut-o după ce a semnat proiectele pe FDI?! Ce n-a reușit Mocioalcă am dezbinat eu?! Mie mi-ar crăpa obrazul să deschid gura acum. A uitat atât de repede domnul de la Gârnic ce spunea după plecarea lui Ion Mocioalcă?! Ce să spun, mare caracter!”