Delia și Iris vin la ruga de la Caransebeș

Delia

În organizarea Primăriei Caransebeș și a Casei de Cultură „George Suru”, în perioada 2-5 mai, în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului se va desfăşura tradiţionala manifestare intitulată „Ruga de la Oraş”.

Programul va debuta joi, 2 mai, de la ora 10, când în Sala de spectacole a Casei de cultură va avea loc preselecţia concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”, manifestare ajunsă la ediţia cu numărul 25. După-amiază, de la ora 17, galeria de artă „Corneliu Baba” va găzdui vernisajul expoziţiei de pictură „Armonii cromatice”, iar de la ora 18, în sala de spectacole a instituţiei culturale se va desfăşura concursul „Luţă Ioviţă”. Preşedintele juriului este producătoarea TV Elize Stan, iar acompaniamentul va fi asigurat de orchestra „Virtuozii Banatului” din Timişoara, dirijor – prof. Radu Vincu, spectacolul fiind prezentat de Felicia Stoian, realizatoare TVR Timişoara. Seara se va încheia cu un spectacol de cântece şi jocuri populare susţinut de ansamblul folcloric „Junii Gugulani” din Caransebeş şi soliştii vocali Ioan Surdu, Cristian Tomoni şi Adrian Stanca.

Vineri, de la ora 18, pe scena amplasată în Piaţa „G-ral. Ioan Dragalina”, va avea loc gala laureaţilor concursului naţional „Luţă Ioviţă”, moment urmat de un recital extraordinar susţinut de Petrică Moise şi un spectacol oferit de ansamblul folcloric „Junii Gugulani” – coregrafi Adela şi Adrian Jurchescu, şi soliştii vocali Alin Olan, Adela Jurchescu, Mircea Cârţişorean, Gabi Zaharia-Sebeştyn, Ionela Bădălan şi Maria Didraga.

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 17.30, pe scena din Piaţa „G-ral Ioan Dragalina” va evolua ansamblul folcloric „Pusta Banatului” din Timişoara, iar de la ora 19 ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, din Cluj-Napoca, şi soliştii vocali Andrei şi Ştefan Petreuş, Iulia Bucur-Roman şi Marius-Ciprian Pop.

Duminică, de la ora 9.30, la catedrala „Învierea Domnului” va fi oficiată sfânta liturghie, iar la ora 13 va avea loc deschiderea oficială a rugii. Sărbătoarea gugulanilor se va încheia cu un spectacol în cadrul căruia, de la ora 19.30, vor susţine concerte live trupa Iris şi Delia & Band, iar la final cei prezenţi se vor putea bucura de tradiţionalul foc de artificii.