De luni, intră în vigoare alte criterii după care va funcționa sistemul de învățământ

scoala herculane proiect

De luni, închiderea şcolilor nu va mai depinde de procentul de profesori vaccinaţi sau de rata de incidenţă COVID-19, ci de gradul de ocupare în spitale, care trebuie să depăşească 75%. Din această perspectivă, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că în niciun judeţ nu s-a depăşit acest prag, astfel că toate şcolile din ţară pot începe în sistem fizic. În privinţa suspendării cursurilor într-o clasă, aceasta se va produce la trei cazuri de infectare, în şapte zile consecutive.

Potrivit ordinului ministrului, începând cu data de 17 ianuarie 2022, reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 scade sub 70%.

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică pe site-ul propriu rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Pentru municipiul București și județul Ilfov se comunică rata cumulată de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Sursa datelor referitoare la rata de ocupare a paturilor este platforma «Alerte MS».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =