Cum arată Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița după o investiție de peste opt milioane lei

traian lalescu2

Lucrările de reabilitare a Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, au ajuns la final. Investiția a avut o valoare totală de aproximativ 8,95 milioane lei, din care 6,28 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020.

Aici s-au făcut lucrări de reabilitare energetică, reparații și consolidare, printre care se numără izolarea termică a fațadei școlii, termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, termoizolarea acoperișului tip șarpantă și a planşeelor peste ultimul nivel și parter. Reabilitarea instalației de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, inclusiv montarea unei centrale termice noi. De asemenea, au fost instalate panouri solare și fotovoltaice.

„Finalizarea investiției de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, demarată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, aduce beneficii substanțiale. În urma acestui proiect, va rezulta o scădere a consumului anual de energie primarã cu aproximativ 77%. Este o reducere semnificativă a costurilor, iar resursele financiare economisite vor putea fi direcționate spre alte zone, în lucrări de modernizare sau pentru investiții în dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ. Totodată, va crește gradul de confort al elevilor și cadrelor didactice. Primăria Reșița beneficiază din plin de această linie de finanțare. Avem depuse proiecte de reabilitare energeticã pentru toate unitățile de învățământ din municipiu, acestea aflându-se în diverse faze de implementare”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + twenty =