CSM Reşiţa, prima victorie, după opt etape, în Liga Zimbrilor la Handbal

CU FOCSANI5

În urmă cu ceva timp, spuneam că va fi sărbătoare la Reşiţa în ziua în care echipa de handbal CSM va obţine prima ei victorie în actuala ediţie a Ligii Zimbrilor. Constatarea avea în vedere înfrângerile pe linie suferite atât acasă, cât şi în deplasare, care au făcut ca echipa să ajungă pe ultima poziţie a clasamentului. Şi „minunea“ avea să se întâmple în etapa a 8-a, adică joi, când echipa locală a câştigat pe teren propriu, printr-un gol marcat în ultima secundă a meciului de Oleksandr Starchenko.

Învinsa din Polivalenta reşiţeană, C.S. Municipal Focşani, venea de pe locul VII, cu 13 p şi o dorinţă declarată de a învinge pentru a se apropia de locurile din faţă ale clasamentului. Numai că, gazdele au reuşit să facă un meci foarte bun, să revină de la 17-20, în min. 43, să se mobilizeze exemplar şi să înscrie două goluri într-un singur minut, prin Dediu, care a transformat una din cele opt lovituri de la 7 metri de care au beneficiat gazdele, şi de ucrainianul Starchenko, care în ultima secundă a meciului a pătruns pe partea dreapta a atacului , a plonjat la disperare, trimiţând mingea în poarta oaspeţilor.

O victorie de moral, după şase înfrângeri şi un singur meci egal care a adus bucuria, de care vorbeam, pe banca rezervelor, dar mai ales în tribuna Polivalentei în care 300 de spectatori au încurajat tot timpul echipa.

Pentru victoria cu Focşani trebuie amintit întregul lot:  Paul Andrei Simulescu, Miomir Vuiţă, Nicuşor Tiu, Lucian Ignat, Răzvan Mledenciu, Mişa Rohozneanu, în dubla calitate de jucător şi antrenor principal, Alexandru Boriceanu, Raul Heimbach, Alex Vulpe, Răzvan Daia, Oleksandr Starchenko, Marius Bahan, Claudiu Dediu, Eric Barbus, Eduard Belchite şi Andrei Florin Santeiu.