Concertul Implant pentru Refuz Simfonic va fi transmis live pe Facebook

Concertul caritabil din 12 septembrie, din centrul Reşiţei va fi transmis live pe facebook, au anunţat astăzi, reprezentanţii Primăriei Reşiţa. Alături de mari artişti, cei de la Implant pentru Refuz au creeat un proiect inedit, atât din punct de vedere artistic, dar şi din punct de vedere social, sumele adunate pe perioada concertului din Reşiţa, fiind direcţionate spre Clinica Nera.

În cadrul evenimentului va fi amplasată o urnă pentru donații, iar publicul prezent este încurajat să participe cu orice sumă la campania de strângere de fonduri. Spectatorii care nu sunt prezenți la eveniment pot susține Clinica Nera donând online.

Rock alternativ și muzică de cameră
IPR Simfonic îi reunește pe Implant pentru Refuz, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară, Tymes Orchestra – orchestră camerală al cărei dirijor va fi Radu Zaharia, compusă din 21 de muzicieni timișoreni cu experiență în activitatea concertistică, dar și elevi și studenți ce au oportunitatea de a concerta alături de profesioniști, pe Gabriel Almași (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest și alți invitați ai trupei.

Echipa proiectului va desfășura repetițiile generale între 9 – 11 septembrie, la spațiul Faber.community din Timișoara.

Implant pentru Refuz
IPR e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din țară și a luat naștere în anul 1995, în urma întâlnirii mai multor timișoreni la mare, în Costinești. Artiștii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitară şi voce, Răzvan „Meshu” Nicov – chitară, Alexandru Hera – tobe și Ştefan „Pişta” Czifrak – chitară bass au împreună 8 albume la activ iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat în 2019, au avut colaborări cu diverși muzicieni români, generând piese difuzate la cele mai mari radiouri din țară.

În 2020 urmau să sărbătorească 25 de ani de activitate intensă însă, în urma planurilor anulate în contextul pandemiei, a luat naștere proiectul IPR Simfonic.

Tymes Orchestra
Cel mai recent proiect lansat de Asociația Tribul Artistic adună pe aceeași scenă 21 de muzicieni timișoreni, devenind orchestra camerală ce poziționează orașul sub nota armoniei. Tymes Orchestra adună, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experiență din cadrul orchestrelor deja cunoscute în urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Naționale Române din Timișoara și Filarmonica „Banatul”. Acestora li se alătură elevi și studenți, având astfel oportunitatea de a concerta alături de o orchestră de coarde în fața publicului meloman.

Locurile la eveniment sunt rezervate integral, iar purtarea măștii este obligatorie pe durata întregului eveniment. IPR Simfonic este un eveniment organizat de Primăria Reșița și produs de BMagency.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =