Circul nemuritor

SCUT-BMTF

Liberalii decid luni-seară cu cine vor guverna: PSD sau USR. Pînă la şedinţă, grupările din partid trag sforile astfel încît hotărârea să le fie favorabilă, dar şi să poată merge cu un premier agreat de toţi la consultările cu Klaus Iohannis. O observaţie se impune din primul paragraf: PNL, PSD, USR guvernează pentru EI! Nu pentru noi, pulimea (pulime vine din francezul poulaine, apelativ care desemna locuitorii autohtonizaţi ai regatelor creştine din Orient!)! PENTRU EI! EI! Accesul LOR la resurse!

Vă daţi seama ce hilar sună acest prim paragraf? Liberalii vopsiţi vor să meargă la Cotroceni cu un papiţoi agreat de Klaun Iohannis? Alegerea de premier astăzi, 2021, în România în care acum 31 de ani se murea pentru LIBERTATE (nu pentru lapte, brînză, carne, ouă), stă la cheremul şi toanele unui individ cocoţat pe multe cadavre în cea mai înaltă demnitate. Constituţia este la cheremul acestui individ. Nu PARTIDUL CU CELE MAI MULTE MANDATE ÎN PARLAMENT propune primul-ministru, ci El, Claunul Suprem al politicii de kkt promovate într-o ţară bananieră din Europa. Vă daţi seama unde am ajuns? Vă daţi seama că înghiţim atît de multă umilinţă şi nedreptate, în acelaşi timp cu anestezie pentru creier facebook şi tv, încît şi morţi de vom fi, vom accepta orice?

Liberali şi socialişti, userişti trotinetişti. Pe trotinetişti îi înţeleg. Marea lor majoritate au lucrat pentru corporaţii străine, s-au educat să trăiască individual, fără noţiuni complicate şi ancore care să-i lege, fără Ţară, fără Neam, fără Credinţă, fără soţi, fără Mamă, fără Tată, fără Patrie adorată! Nevoi simple: work, money, travel, sex. Pe socialişti, îi înţeleg. Să cîştigi alegerile şi să te pună dirigu de fizica fluidelor să ştergi tabla, să uzi creta şi să duci gunoiul… nu prea sună bine. Dar pe liberali? Care liberali? 99,99% dintre aşa-zişii liberali sînt funcţionari publici!!! Nu antreprenori, nu patroni, nu industriaşi, nu cu profesii liberale! Nu, doar funcţionari publici, mufaţi exemplar la banii statului!!! Acum, realizaţi de unde această nebunie de a rămîne cu orice preţ la putere. Este exact ca în radioul public, unde managerii au salarii de 5.000 de euro lunar! Vă daţi seama că îşi vor omorî şi părinţii pentru banii ăştia! Vor şantaja, minţi, fura, ameninţa, falsifica pentru ei? E limpede că e nasol doar pentru unii, iar PNL #echipacastigatoare nu vrea să se poziţioneze în acea barcă, unde mai există urme vagi de morală şi bun-simţ!

„Echipa cîştigătoare” de la Congresul PNL este împărţită în ceea ce priveşte alegerea variantei PSD sau refacerea Coaliţiei cu USR. Grupul din Ardeal, cu lideri ca Emil Boc şi Lucian Bode, şi unele filiale din Moldova (cum sînt cazurile Suceava, Botoşani şi Vaslui) merg pe varianta PSD. Liderii din sud şi o parte din Moldova sînt pentru varianta cu USR. De exemplu, PNL Iaşi, organizaţie condusă de Alexandru Muraru, a adoptat o rezoluţie prin care cere ca viitorul premier să fie tot de la PNL, iar prima încercare de guvernare să fie tot USR. Jocurile de culise pentru varianta USR sînt făcute de Florin Cîţu şi Dan Vîlceanu, secretar general al partidului şi preşedinte PNL Gorj.

Anti-PSD este şi gruparea Motreanu-Bolojan, cei doi lideri fiind aşteptaţi să spună deschis opinia la şedinţa de Birou Politic Naţional din seara aceasta, unde prezenţa este obligatorie.

Klaus Iohannis vrea PSD la guvernare, în orice condiţii. Numai astfel scapă de suspendarea din partea partidelor, dar nu şi de furia pulimii.

Indiferent de rezultat, acest joc cu încetinitorul mi se pare o bătaie de joc la adresa acestei ţări. Care ţară? Mă rog, la această entitate statală numită, încă, România. Este tot mai clar că şi după consumarea banilor din PNRR-ul lui peşte, românul de rînd va fi la fel de sărac şi apăsat de grija zilei de mîine, chiar dacă nivelul de inteligenţă se va reduce şi mai mult pînă atunci. Circarii ăştia nenorociţi vor inventa alte numere senzaţionale, alte dresuri de proşti, din patru în patru ani, alte jonglerii financiare pentru ca Circul să rămînă nemuritor. Sub patronajul lui Iohannis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − nine =