Centrul de Tineret din Moniom face noi înscrieri

copii Centrul Moniom

Centrul de Tineret Moniom organizează noi înscrieri pentru cea de-a doua serie de copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Luni, 8 februarie, sala de haloterapie a Centrului de Tineret din Moniom a găzduit primele activități dedicate copiilor din municipiul Reșița și împrejurimi. Opt copii, cu vârste între 4-8 ani, au participat la prima ședință a proiectului educațional „Creștem sănătos împreună”, un proiect coordonat de Georgiana Ciucur, specialist în consiliere și pedagogie. Activitatea derulată a constat într-un atelier de dezvoltare personală, bazat pe dezvoltarea emoțională și cunoașterea emoțiilor de către micii beneficiari reșițeni.

În cadrul atelierului au fost utilizate diverse metode creative, cum ar fi: povestirea, întrebarea, dialogul, desenatul, jocul, coloratul și vizualizarea de imagini, încercându-se crearea unui mediu cât mai interactiv și de folos pentru participanți, în scopul facilitării cunoașterii cât mai corecte a principalelor emoții discutate.

Pe lângă acest atelier, cele cinci ședințe ale fiecărei serii de copii includ și ateliere artistice.

„Cele două ateliere, cel de creație și cel de dezvoltare personală, sunt în strânsă legătură și își propun să antreneze copiii în conștientizarea emoțiilor, în exprimarea lor, unde este cazul, să depășească problemele emoționale, precum și dificultățile de exprimare. Procesul de învățare este unul practic și distractiv, adaptat vârstei, nevoilor particulare și contextului actual, iar beneficiile de ordin medical, oferite de sala de haloterapie, unde se desfășoară activitățile, sunt cele care încununează întreg procesul educativ”, a povestit Georgiana Ciucur, consilierul și formatorul copiilor acestui program.

În perioada imediat următoare, se vor organiza noi înscrieri pentru cea de-a doua serie de copii care vor beneficia de pachetul educațional „Creștem sănătos împreună”. Părinții care doresc să își înscrie copiii la aceste ateliere o pot face vizitând pagina de Facebook a centrului (Centrul Moniom), unde se vor publica mai multe detalii cu privire la modalitățile de înscriere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + eighteen =