Cele mai cunoscute piese muzicale de film, interpretate în curtea Universității Eftimie Murgu din Reșița

Cele mai cunoscute piese muzicale de film, interpretate în curtea Universității Eftimie Murgu din Reșița

Zilele trecute, reşiţenii au avut parte, în curtea Universității Eftimie Murgu din Reșița, de un eveniment de excepție cu muzică live și film documentar, istorie valorificată consistent, preambul la REȘIȚA 250 în prima seară a CineDOC.

„În onoarea Maestrului Sabin Pautza și pentru a marca acea activitate a Domniei sale, în colaborare cu Muzeul Cineastului Amator, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ion ROMÂNU” din Reșița, în cadrul CineDoc, ne-am bucurat de o seară de film documentar pe muzică live interpretată, la pian, de prof. Lucia GHILEA“, a precizat Camelia Duca, organizatorul evenimentului.

S-au folosit imagini  semnate Ioan MATO- Cineclubul ”Siderurgistul” (CSR), Francisc CSONKA- Cineclubul ”Energia” (UCMR), Ioan TOTH- Focal XX, Doru Marcu, Ștefan Copia, Oswald Ruzicska, Erich Roman- Optic ’76 maiestuos ilustrate de muzica de pian interpretată de prof. Lucia GHILEA- Școala Populară de Arte și Meserii ”Ion ROMÂNU” Reșița, într-un colaj inspirat ales care a cuprins: ”Hello again” din ”Jazz singer” de Neil DIAMOND și Alain LINGRI, ”Il vento, il grido”, ”La Piovra” din ”Caracatița”, ”Chi mai” din filmul ”Profesional”, ”Friends” din ”A fost odată în America”, ”Love affaire” din filmul cu același nume – Enio MORICONE, ”Convento di Sant’ Anna” din ”Pacientul englez”- Gabriel YARED, ”Chariots of Fire”- VANGHELIS, ”As Time goes by” din ” Casablanca” –Herman HUPFELD, ”Conquest of Paradise”- VANGHELIS, ”What a  wonderful World”- George David WEISS și Bob THIELE și ”Moon River din ”Mic dejun la Tiffany”- Henrry MANCINI.

Evenimentul a fost organizat de METARSIS în parteneriat cu Școala Populară Ion ROMÂNU, Universitatea Eftimie MURGU, Muzeul Cineastului Amator, CineDoc, cu respectarea condițiilor impuse de starea de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =