Cei mai mici dintre cărăşeni au învăţat cum să circule corect alături de poliţişti

IMG 20190928 111706

Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au fost astăzi, 28 septembrie, alături de cei mai mici dintre noi. În parcările magazinelor Lidl din Reșița, Caransebes, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu, în cadrul proiectului național ,,Verde la Educație pentru Circulație,, inițiat de Poliția Română împreună cu Lidl, rutieriştii i-au învăţat pe micuţi cum să circule corect.

Devenit deja tradiție, evenimentul aflat la a șaptea ediție își propune să îi învețe pe copiii cu vârste cuprinse între patru și zece ani, dar și pe părinții lor, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

„Surprize sau amenzi?”, noutatea ediției din acest an
Lecția interactivă a cuprins două sesiuni: prima parte va fi informativă, iar cea de-a doua practică, astfel încât cei mici să aplice noțiunile învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, copiii au aflat cât de important este să fie atenți la trafic și vor primi toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei.

Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, a constat într-un concurs de întrebări şi răspunsuri, iar poliţiştii au apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.