Ce Să A Te, Ce să n-A Te…

SCUT-BMTF

Prin grija Guvernului PNL, mai binele se resimte în casa fiecărui român. Sigur, în cazul dat, mai-binele este, cu siguranţă, duşmanul binelui! Dacă ar fi spus-o doar fostul premier, Cîţu, aş fi trecut-o cu vederea (afirmaţia), îl ştiţi acum cine e, ce istoric (medicalo-infracţional) are. Dar citesc pe pagina de FB a unui senator, unul dintre puţinii oameni în care mai aveam încredere în ţara asta!: „România are o creștere economică sănătoasă, fiind pe drumul cel bun prin măsurile luate de guvernul liberal. Nu o spunem noi, o spun marile agenții internaționale de rating. Românii vor simți beneficiile acestei creșteri economice sănătoase încă din această iarnă, când vor fi bani suficienți pentru a compensa o parte din facturile la curent și gaze, când se va majora salariul minim net cu 10% de la 1 ianuarie 2022 și se va lua în calcul majorarea pensiilor. De asemenea, de la 1 ianuarie se va majora alocația de stat pentru copii. Pentru că în ultima perioadă economia românească s-a dezvoltat, o mare parte din bani s-au dus către investiții și către sănătate. Investițiile după primele nouă luni sunt la 33,7 miliarde lei, dublu față de aceeași perioadă a lui 2018. Dacă nu aveam creștere economică, trebuia să creștem deficitul bugetar și trebuia să ne împrumutăm.

Agenția de rating Moody’s se așteaptă ca economia României să crească cu 7% în acest an, urmată de estimări de creștere și pentru următorii trei ani. Creșterea potențială a României este una din cele mai mari din UE, afirmă agenția.

Evaluarea această arată investitorilor străini că pot avea încredere în economia românească și, de asemenea, reduce dobânzile la care țara noastră poate accesa împrumuturi externe. În plină criză economică globală, România este pe drumul cel bun, dovedind că măsurile pe care guvernul liberal le-a luat sunt bune şi au dus la stabilizarea economiei noastre”.

Pe de altă parte, citesc în statisticile oficiale ce resimt românii: cele mai mari creșteri de prețuri la alimente, septembrie 2021, față de septembrie 2020: Ulei comestibil 23%, Cartofi 12%, Pește 5,5%, Brânză 5,5%, Legume 6%, Pâine 5%, Mălai 5%. Cele mai mari creșteri la produse și servicii nealimentare septembrie 2021, față de septembrie 2020: Combustibili 16%, Energie electrică 24,6%, Gaze naturale 20,5%, Apă potabilă 6%. Practic, INS spune că avem o inflație anuală de 6,3%! Este cea mai mare inflatie din ultimii 11 ani! În primele 9 luni din acest an, fiecare român a pierdut, în medie, un salariul minim din cauza inflației, adică aproximativ 1.300 de lei, raportat la veniturile pe care le avea la începutul anului. Adică puterea de cumpărare a scăzut cu 14%! România – Campioană europeană la creşterea preţurilor la energie. 40% dintre gospodării deja nu îşi pot achita facturile la întreţinere! Deţinem şi un record istoric la deficitul comercial: 14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde faţă de perioada similară din 2020)!

Avem şi un record istoric la îndatorare. Peste 57 miliarde euro împrumutaţi în doi ani de guvernare. Datoria externă totală a crescut, în perioada ianuarie-iulie, cu 6,058 miliarde euro, la 131,98 miliarde euro, de la 125,92 miliarde euro în decembrie 2020, arată datele publicate de Banca Naţională a României. Şi asta nu oricum, ci la o rată a dobînzilor extremă în Europa: de 10 ori mai mari decît media UE!

Şi asta nu e tot, ca să parafrazez un text idiot de teleshopping! În iunie, PNL în frunte cu Iohannis au declarat pandemia închisă și apoi s-au ocupat exclusiv să cumpere voturi la Congresul PNL!

Nici o ședință operativă la Cotroceni! Nici un specialist consultat! Nici un plan pentru valul 4!

Astăzi, 300 de români mor în medie pe zi. Medicii şi personalul medical sînt epuizați!

În toată această furtună perfectă de informaţii contradictorii, mă aşteptam ca ultra-decoratul preşedinte al tuturor jucătorilor simpli de golf să convoace CSAT-ul şi să explice celor şapte milioane de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială cum a crescut economia „ca o rachetă spre cer”, vorba premierului lui! Iohannis a monopolizat şi România educată tocmai pentru ca nimeni să nu perturbe marasmul școlii românești!

Cu Ţara aflată la răspîntie politică şi economică, cu un guvern demis şi unul embrionar pregătit pentru avort spontan, KWI ar fi trebuit să ia taurul de coarne şi să conducă prin intermediul CSAT. Dar nu, se pare că CSAT este convocat doar atunci cînd mai e nevoie de o achiziţie importantă de tehnică militară care să-i mai garanteze locatarului de la Cotroceni o nouă şapcă la colecţie. Altfel, noţiunile de apărare şi securitate îi sînt străine personajului care se cramponează de putere, pe drept, ”un stat eșuat”, dar la cîrma căruia se află el de șapte ani! Oricît de arogant şi nemernic ai fi, nu poţi să explici completa absenţă a preşedintelui din viaţa reală, decuplarea sa de actualitatea imediată şi alunecarea în aberant cînd unui popor gata să dea în clocot îi recomanda să joace golf!

Prăpastia dintre utopia dulce în care trăieşte Klaus Iohannis şi realitatea amară este atît de şocantă încît acest om fără sentimente şi pasiuni a rămas blocat în trafic undeva, între Sibiu şi Bucureşti! Atunci cînd nu vizitează alte meleaguri… Acum, că KWI nu crede în CSAT o ştim din 2016, de pe vremea… Hexipharma! NU avea nevoie de CSAT atîta timp cît avea presa aservită! Actuala putere, în frunte cu Klaus Iohannis, beneficia de un întreg arsenal de televiziuni, publicaţii şi ziarişti de influenţă, care propagau viziunea ei şi vorbeau cu vocea ei. DIGI24, Realitatea TV, B1TV, G4media, spotmedia, ziare.com, republica.ro, Revista 22, Dilema veche, Adevărul, Gândul, România liberă, CTP, Ioana Ene Dogioiu, Dan Tapalagă, Andrei Cornea… şi lista poate continua. Până cînd, ce să vezi, întoarcerea totală a armelor în privinţa preşedintelui… Deşi rămas aproape singur (în ţară!), Iohannis nu are nevoie de CSAT! În liniștea adîncă a Palatului Cotroceni, singurele planuri cu adevărat elaborate par a fi următoarele ieșiri cu bicicleta prin oraș, descoperirea de noi trasee montane sau terenuri de golf. Pas cu pas, spre pîrtiile de schi, că vine iarna, sau spre terenurile de golf din Florida…

Aşa cum se vede, adevăratul vinovat pentru criza pe care o trăim nu este marioneta Cîțu, ci păpușarul Iohannis! Incapabil să-şi asume conducerea ţării prin CSAT, doar suspendarea și demiterea președintelui ar putea rezolva ceva, scoțînd România din coșmarul pe care-l trăiește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =