Amînări criminale

SCUT-BMTF

Cine a spus: omul se teme de timp, dar timpul se teme de piramide, e clar că nu l-a cunoscut pe KWI, un despot crud şi deloc luminat, ce huzurea peste o colonie din Europa de Est. Cronicile spun că KWI era atît de nesimţit, încît, chiar într-o perioadă de grea încercare pentru co,lo,niiia sa, înainte de a mişca ceva, orice, omora din vîrful patului, cu biluţele scoase din nas, de preocupare, cîteva sute de oameni pe zi, scărpinîndu-se tacticos, cu crosa de golf. Încă o biluţă! Wow! Trebuie să luăm urgent o măsură, ce ziceţi de mîine? Sau, poate, vineri? Mai bine luni! M-am gîndit, voi da vacanţă elevilor din on-line şi voi închide şcolile goale! Tare, nu? Nu-i aşa că sînt fantastic?

Personajul ar fi chiar amuzant dacă nu ar fi real! Şi nu ar provoca daune incomensurabile vieţii şi sănătăţii locuitorilor ţării (coloniei!) şi ar fi un pericol pentru siguranţa naţională! Românii au încredere în instituţii fundamentale ale statului, precum Preşedintele României, doar 22,7%, Guvern – 19,1%, Parlament – 21,4%!

La așa şef de stat, nici nu mai avem nevoie de inamici! În ultimul barometru de securitate, 41,2% dintre români consideră incompetența clasei politice ca principală amenințare la adresa securității statului, alături de corupție 46,3%, pandemie 43,3% și criza aconomică 51,5%. Atenţie mare cei care obişnuiesc să jongleze cu termeni şi să facă pe docţii: AMENINŢARE, nu VULNERABILITATE!!! Iohannis, care, după ce a provocat și alimentat criza politică, aruncînd țara în moarte, se spală pe mîini anunţînd, de urgenţă, nişte glume care vor intra în vigoare de luni! PNL a făcut guvernarea zob, a adus țara pe marginea prăpastiei, prin abdicarea premierului PNL de la atribuțiile funcției, a girat mascarada Cioloş 88 şi acum vorbeşte de responsabilitate în raport cu cetăţeanul. Care, între noi fie spus, trebuie să fie extrem de spălat pe creier să nu reacţioneze la aceşti stimuli externi precum furunculii purulenţi.

Ca să mă întorc la sondaj. Cînd vine vorba de încredere, armata este cotată cu 86,6% la foarte multă şi multă încredere, pe locul doi fiind biserica, cu 70,2%. Dacă ţine cont de procente, KWI îl va numi premier, de criză, pe actualul ministru al apărării, generalul Nicolae Ciucă. Din păcate, din cauza lentorii cu care se derulează întregul proces în mintea lui Iohannis, nici chiar generalul nu va mai putea face ceva, decît să ne îngroape pe toţi, onorabil, cu salve de tun.

Ca să fiu corect, sondajul despre care am vorbit a fost realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române, în perioada 1-10 octombrie 2021, avînd o marjă de eroare maximă admisă a datelor de ±3.1%, la un grad de încredere de 95%.

Dar, să mă întorc la acest personaj degeaba din istoria fanariotă a ultimilor şapte ani, KWI. Nu, nu ruşii mă împing de la spate pentru a scrie ceva despre el. Nu am simţit nici un beneficiu în cont, deşi mi-ar prinde bine un 25.000 de euro, acolo, după cum spun propagandiştii-deontologi. Pur şi simplu, gradul de nesimţire şi indolenţă ale acestui personaj frizează absurdul! Nu Klaus Iohannis este cel care a anunțat că vaccinarea a fost un succes, pandemia a fost învinsă? Nu Klaus Iohannis a fost cel care a legitimat, în plin Val 4 și cînd deja se murea mult, un Congres PNL cu 5.000 de oameni într-o sală, și unde nici măcar certificatul de vaccinare nu a fost cerut tuturor la intrare? Nu Klaus Iohannis este cel care, în dispreț față de medici şi personalul medical epuizat, s-a prezentat pe un teren de golf, îmbrăcat publicitar și îndemnîndu-ne pe toți să practicăm golful? Nu Klaus Iohannis este cel care a împins țara în criză guvernamentală, din calcule personale, și care nu și-a exercitat rolul constituțional de mediator, cu rezultat Cioloş 88? Nu sînt toate acestea suficiente motive de alungare, nu suspendare, a caricaturii de şef de stat? Ba da!

După zile în șir de absență publică, astăzi KWI se implică, din nou, în rezolvarea crizei politice care a dus pe foarte mulţi într-o criză de nervi. Dar, probabil, mai spre după-amiază, după ce termină de făcut biluţe şi de scărpinat… Individul acesta cu trei viteze – încet, pe loc şi deloc – va trebui să aleagă din înţelepciunea partidelor, cea mai înţeleaptă propunere. Că Cîţu vine cu placa bunăstării pe care o resimte fiecare român, asta ştim deja. De aceea, NU cred că va mai fi nominalizat premier. Dar nici nu va fi tras la răspundere pentru catastrofa sanitară pe care a supervizat-o Superman! Cîţu nu-şi asumă nimic. Nici măcar alcoolemia-record din SUA! La fel ca Cîţu, Iohannis nu-şi asumă nimic! „S-a declanșat o catastrofă”, zice burgermaistorul. Nu s-a… Ai declanşat o catastrofă, pentru ca Cîţu să ajungă în fruntea PNL! Dar KWI nu-şi asumă nimic! După o lungă perioadă de absenţă, a ieșit la televizor marți seară ca să ne anunțe ședința de miercuri seară, cînd a anunțat că vineri seară va spune guwerernul său ce va intra în vigoare de luni…? Pe bune?

Aceste amînări sînt criminale, pentru că oamenii mor în continure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 2 =