La Anina se face apel către cetăţeni să furnizeze date despre cei care revin acasă

Anina

Pentru a evita infectarea populaţiei din Anina cu noul virus, edilii au făcut un apel la cetăţeni să îi sprijine în acţiunile de identificare a eventualelor ilegalităţi. Primarul Gheorghe Românu spune că deocamdată situaţia este sub control, dar se aşteaptă ca înainte de sărbători numărul celor care revin acasă să fie unul mare.

„Din fericire cei mai mulţi dintre locuitorii oraşului lucrează în ţări ca Austria, Germania, foarte puţini în Italia, dar nu putem să trecem cu vederea că aceştia vor veni acasă. Tocmai de aceea am făcut un apel, iar toţi cetăţenii care au cunoştinţă de faptul că vecinii loc au călătorit în zonele roşii, pot furniza informaţii la numărul de telefon 0255-240115”, spune Românu.

Edilul a mai precizat faptul că în comunitatea pe care o conduce, oamenii sunt sinceri, dar există posibilitatea ca unii dintre ei, din cauza fricii să nu declare la punctele de frontieră datele corecte, iar această măsură ar putea reduce semnificativ numărul persoanelor care ar putea avea probleme.