Cărăşenii sunt sfătuiţi să îşi schimbe permisele de conducere din timp

permis de conducere fals 1026x550 1

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr de peste 7.200 permise de conducere emise în județul Caraș-Severin în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea acestora înainte de expirarea valabilității, parcurgând următorii pași programare online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea Servicii online – plăți, mandat poștal, etc.). De asemenea, se va avea în vedere pregătirea documentelor necesare (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).

Cererea pentru preschimbare poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului. Permisul de conducere se livrează prin serviciul de curierat la Poștei Române la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile).

Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea Servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + 12 =