Caraş-Severinul are cu trei primari mai puţin

Prefectul Cristian Gâfu a constatat încetarea mandatului, înainte de termen, pentru trei primari din Caraș-Severin care s-au înscris pentru alegerile locale din 27 septembrie pe altă listă decât cea a partidului din partea căruia au candidat în 2016.

În comunicatul prefecturii se arată: „Având în vedere prevederile Codului administrativ, conform cărora primarilor în funcție le înceteaza mandatul înainte de termen, în situația candidaturii dintr-o altă postură decât cea de reprezentant al partidului pe lista căruia au fost aleși în anul 2016, prefectul județului Caraș-Severin a inițiat o primă verificare a situației în acest sens. Ca prim rezultat, au fost emise ordinele de încetare a calității de primar pentru edilii a trei unități administrativ-teritoriale.

Astfel, pe baza referatelor primite de la secretarii generali ai localităților în cauză, începând cu data de vineri, 21 august 2020, le-a incetat calitatea de primar următorilor:

– dlui BORCEAN Felix, primarul municipiului Caransebeș, ca urmare a propriei voințe, prin asumarea propunerii de candidatură ca și candidat independent, repectiv fără a fi membru al unui partid politic, acesta fiind ales primar in anul 2016 pe lista PNL;

– dlui MUȘA Dănuț-Ionel, primarul comunei Vărădia, ca urmare a demisiei din funcția de primar ales pe lista PSD în anul 2016 și a candidaturii pe lista PNL la alegerile din 27 septembrie 2020;

– dlui HAȚEGAN Petru, primarul comunei Iablanița, ca urmare a demisiei din funcția de primar ales pe lista PSD in anul 2016 și a candidaturii pe lista PNL la alegerile din 27 septembrie 2020”.

Cele trei ordine de încetare a mandatelor sunt executorii și au fost comunicate pe adresele primăriilor în cauză. Decizia prefectului este executorie și se aplică de îndată, dar ea poate fi contestată la secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Caraș-Severin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =