Caraș-Severin a înregistrat primul deces din cauza gripei

GRIPA SPITAL

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a anunțat că a fost înrgistrat primul deces din acest an din cauza gripei. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani din Padina Matei, internat inițial la Spitalul Orășenesc din Moldova Nouă cu diagnosticul bronhopneumonie, prezentând dispnee și tuse, transferat apoi la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unde a decedat pe Secția ATI.

Bărbatul a fost testat în 24.01.2023 cu testul rapid Combo, apoi cu RT PCR, ambele teste fiind pozitive. Pacientul suferea de diabet de tip 2 și obezitate gradul 1. Decesul s-a produs în 3 februarie 2023, raportarea din partea SJUR venind în 6 februarie. 

Potrivit datelor DSP Caraș-Severin, ultimul deces de gripă a fost înregistrat în județ în luna mai 2022, la un bărbat de 31 de ani din Reșița, de asemenea, pe Secția ATI. În intervalul 30.01. – 05.02.2023 în județ au fost consemnate 595 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 83 de pneumonii, șase cazuri de gripă confirmate și 25 de cazuri compatibile cu gripa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × two =