Bacalaureat. Trei tineri din Caraş-Severin au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă

Astăzi, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română.

„În Caraş Severin, au fost prezenți 1.784 de candidați, 89 nu s-au prezentat la examen, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați trei candidați. Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele două sesiuni. Precizăm că niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic”, ne-a informat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Următoarele probe vor avea loc astfel: marți, 23 iunie – Limba și literatura maternă, miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului şi joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie. (Foto: digi24.ro)