Biblioteca „Tata Oancea” din Bocșa a fost gazda Decadei Culturii Germane în Banatul Montan

decada germana

Cea de-a șaptea zi a Decadei Culturii Germane în Banatul Montan, ediția XXXI, s-a desfășurat ieri la sediul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” din Bocșa. Sala de festivități a instituției-gazdă a fost de curând renovată, iar inaugurarea acesteia s-a produs marți, 12 octombrie 2021, când a fost înfrumusețată cu o expoziție de pictură intitulată „Confesiune prin culoare”, constituind cea de-a zecea expoziție personală a artistului plastic Nik Potocean.

„Bucuria evenimentului a continuat prin lansarea a două bijuterii editoriale semnate de Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla, cărți-album apărute la Editura „Banatul Montan” din Reșița, sub egida Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, în coordonarea scriitorilor Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla: „Caransebeș: Viziuni/ Karansebesch: Visionen” și „Reșița: Viziuni 2/ Reschitza: Visionen: 2”. De asemenea, întâlnirea de la Bocșa s-a încheiat cu un moment aniversar dedicat scriitorului, bibliotecarului, omului de cultură Erwin Josef Țigla“, a declarat Gabriela Șerban, directorul bicbliotecii orășenești.

Au fost prezenți și au adresat cuvinte alese sărbătoriților – Erwin Josef Țigla și Nik Potocean – prieteni și colaboratori ai instituției gazdă precum: artistul plastic Ioan Gustav Hlinka, artist plastic Viorica Farkaș, artist plastic Livia Frunză, scriitorul și editorul Gheorghe Jurma, pr. dr. Daniel Crecan, prof. Dorina Ștefan, managerul Ionel Pau, managerul Anca Pascu, administratorul Primăriei Orașului Bocșa, Cristian Coman, domnii consilieri Ilie Brancu și Bogdan Pop, precum și alți prieteni și apropiați bibliotecii și orașului Bocșa.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de aniversatul Erwin Josef Țigla, care a dăruit celor prezenți cărți și calendare, iar managerul bibliotecii gazdă a fost onorat cu Medalia și Trofeul Reșița 250.

„Un eveniment de suflet, care a continuat tradiția alăturării Orașului Bocșa unor proiecte deosebit de importante desfășurate la nivel județean, așa cum este și Decada Culturii Germane în Banatul Montan, precum și tradiția unei instituții de cultură cum este Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, menită să promoveze și să cinstească oameni și fapte reprezentative pentru acest mirif colț de țară“,a mai precizat Gabriela Șerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 9 =