Băile Herculane se pregătește de sărbătoare, Festivalul Răchiei a ajuns la cea de a XXI-a ediție

festivalul rachiei 1

Anul 2022 vine cu mai multe surprize în ceea ce privește cea de a XXI-a ediție a Festivalului Răchiei și bucatelor tradiționale din Banatul de Munte, în organizarea Consiliului Județean Caraș-Severin prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Cuturii Tradiționale, Primăria Băile Herculane și Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin.

Cărășenii se vor putea bucura de eveniment pe parcursul a două zile, 14 și 15 octombrie, iar Dan Mirea, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Cuturii Tradiționale spune că o altă nouătate este locația, festivalul având loc în Piața Hercules.

Vor fi prezenți producători de răchie din Banatul Montan și Serbia. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri 14 octombrie. Programul artistic va începe atât vineri cât și sâmbătă de la ora 14.00, iar producătorii își vor expune marfa începând cu ora 10.30. În prima zi de festival, alături de Orchestra Virtuozii Semenicului, pe scena amenajată în centrul istoric, vor urca Ramona Vița, Titian Puichiță și două tinere speranțe ale folclorului bănățean descoperite la Festivalul Folcloric „De prin zestrea Banatului”, Narcis Căldăraș și Maria Morman. Sâmbătă, vor evolua artiștii Monica Știopoane, Andreea Stoicănescu, Mirabela Delia, Petrică Popovici, Cătălin Tîru, Maria Ionescu. Alături de artiștii vor fi Ansamblul Bârzava și Ansamblul „Cununița” din Bănia, dar și două ansambluri de copii de la Teregova și Caransebeș, laureați ai Festivalului concurs „Tradiții cărășene”.

Dan Mirea, a mai ținut să precizeze faptul că Chef Marian Popovici, va găti pentru toți artiștii ce vor urca pe scena festivalului, gest făcut de cunoscutul bucărar, Pro Bono. „Vreau să mulțumesc unor oameni de suflet care ne-au ajutat, pentru că bugetul pentru acest festival, la momentul la care s-a făcut, nu a fost foarte mare. La anul o să îmi aplec atenția foarte mult asupra bugetării unor festivaluri la nivel zonal, pentru că sunt niște evenimente care au avut ca și bugetare sume derizorii”, a mai adăugat managerul CJCPCT Caraș-Severin, Dan Mirea.

festival rachie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =