Bacalaureat 2020: rata de promovabilitate pentru Caraş-Severin, 59,15%

calcul rezultate evaluarea nationala scaled 1

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2020 au fost anunţate de Ministerul Educației și Cercetării, iar rata de promovare, înainte de contestații, în județul Caraș-Severin, este de 59,15%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, s-au înscris de 2.160 de candidați, au promovat 1.170, dintr-un total de 1.978 de candidați prezenți. „Precizăm că 182 de candidați au absentat, iar şapte candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. Un candidat a obținut media 10 (de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița).Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase)”, a precizat Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin.

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați. Contestațiile pot fi depuse și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.