Au venit rezultatele analizelor celor implicaţi în incidentul cu mercur de la Moldova Nouă

ulei cbd autism studiu 2018

În urma incidentului din luna februarie, când un tânăr a vărsat o cantitate de mercur într-un bloc din Moldova Nouă, autorităţile judeţene şi cele din zonă au luat decizia de a testa locatarii din imobil. Ieri, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin a anunţat că au fost finalizate analizale medicale prelevate de la locatarii afectaţi de incidentul din luna februarie de la Moldova Nouă.

„Din cele 12 buletine de analiză avem un singur buletin mărit, cu o valoare aproape dublă faţă decât cea normală şi avem alte trei buletine unde valorile sunt uşor ridicate. În acest caz, cetăţenii vor fi imediat informaţi, şi le recomandăm să meargă la specialist pentru a li se administra un tratament corespunzător, ţinând cont că valorile nu sunt mari”, a mai spus Botgros.

Reamintim faptul că măsura impusă de DSP de a preleva analize medicale a fost luată după ce două persoane au luat decizia de a se testa pe cont propriu, ulterior fiind internate la un spital din Timişoara, fiind în aceste momente supravegheate de medici. Costurile analizelor au fost suportate de Primăria Moldova Nouă, recoltarea fiind făcută la Spitalul din oraş.