Astăzi începe sărbătoarea Fășancului la Moldova Nouă

fasancul

Locuitorii orașului Moldova Nouă se pregătesc să sărbătorească Fășancul, un eveniment tradițional în zonă. Oficial, sărbătoarea Fășancului la Moldova Nouă debutează astăzi, 4 martie, după ce, anul trecut, a fost oprită de Coronavirus.

Astfel, la Casa de Cultură Moldova Nouă va fi inaugurată expoziția de fotografie intitulată „Fășancul în Boșneag de-a lungul timpului”, care va prezenta o serie de fotografii inedite din cadrul desfășurării evenimentului, fotografii obținute de la locuitorii din cartierul Boșneag, dar și din colecția Casei de Cultură.

De asemenea, după cum ne-au declarat reprezentanții Casei de Cultură din Moldova Nouă, tot în cadrul expoziției vor fi prezentate și rezultatele atelierului creativ „Măști de Fășanc”, desfășurat la Casa de Cultură Moldova Nouă în zilele de 24 și 25 februarie și la care au participat 15 tineri. Expoziția va rămâne ulterior la Casa de Cultură până pe data de 31 martie și va putea fi vizitată gratuit, în intervalul orar 8:00-16:00, exceptând zilele de weekend.

În week-end, sâmbătă și duminică, 4 și 5 martie 2022, atmosfera de carnaval se va resimți pe străzile din cartierul Boșneag din Moldova Nouă. După cum este obiceiul, ziua de sâmbătă va aduce „Fășancul urât”, iar ziua de duminică „Fășancul frumos”, aceasta din urmă dezvăluind deopotrivă atât nunta, cât și înmormântarea Fășancului.

În cele două zile dedicate evenimentului, atmosfera pentru tradiționalul Bal al Fășancilor va fi întreținută de George Pascu și formația sa, acțiunea fiind organizată de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =