Aquacaraș modifică tarifele pentru furnizarea serviciilor de apă potabilă și canalizare

fără apă

Astăzi, reprezentanții Aquacaraș au emis un comunicat prin care anunță modificări în ceea ce privește tarifele pentru furnizarea serviciilor de apă potabilă și canalizare.

Noul tarif pentru furnizarea apei va fi de 6,95 lei/mc (7,58 lei/mc cu TVA 9%), iar tariful pentru serviciile de canalizare – 4,50 lei/mc (4,90 lei/mc cu TVA 9%). Actualizate ca urmare a creșterii continue a inflației, aceste noi tarife reflectă majorarea prețurilor la electricitate, combustibili și alte materiale și materii prime, elemente cu impact semnificativ asupra costurilor operaționale ale companiei. Noile tarife intră în vigoare începând cu data de 7 iunie 2023, iar clienții societății vor fi informați cu privire la aceste modificări.

Decizia de majorare a tarifelor pentru apa potabilă și serviciile de canalizare a fost luată în conformitate cu planul anual de tarifare, care a fost supus analizei și aprobării acționarilor societății și autorităților de reglementare competente (ANRSC).

„Considerăm deloc lipsit de relevanță faptul că AQUACARAȘ S.A. este ultima companie de apă și canal din țară care a recurs la majorarea tarifelor. Înainte de această ajustare tarifară, societatea avea unul dintre cele mai mici tarife practicate la nivelul țării, ocupând din acest punct de vedere locul 44 din 47 de companii de apă și canal. După intrarea în vigoare a noilor tarife, AQUACARAȘ ocupă locul 22, situându-se astfel la mijlocul clasamentului național. Dorim să asigurăm cetățenii județului Caraș-Severin că AQUACARAȘ continuă să mențină tarifele practicate cât mai jos posibil. Conducerea societății a ținut cont de puterea de cumpărare scăzută la nivelul județului Caraș-Severin față de alte zone din țară. Totodată, AQUACARAȘ S.A. este dedicată furnizării de servicii de calitate și va continua să investească în retehnologizare și modernizarea infrastructurii, propunându-și să asigure un mediu sănătos și sigur pentru locuitorii din Caraș-Severin“, au transmis reprezentanții Aquacaraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =