Alianţa USR-PLUS este nemulţumită de schimbarea directorilor de şcoli

Daniel Toma

USR-PLUS cere explicații în legătură cu schimbarea directorilor de unități școlare cărora le-a expirat mandatul de manager școlar în data de 8 ianuarie 2021. Ștefan Pălărie, senator USR-PLUS, a trimis împreună cu alți colegi din Comisia de Învățământ, Tineret şi Sport a Senatului, adrese către toate inspectoratele şcolare județene din țară, pentru a primi explicații cu privire la schimbările de management, dar și pentru trimiterea proceselor verbale din ședințele consiliilor de administraţie ale inspectoratelor şcolare în care au fost luate deciziile de înlocuire prin delegare.

Lista posturilor de conducere vacante cuprinde 49 de funcții de directori și 18 de directori adjuncți. Se ia în considerare faptul că sistemul de învățământ ar trebui să pregătească începerea școlii în format fizic din data de 8 februarie 2021.

“Solicităm public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu, și în paralel găsirea soluției juridice la nivel de minister care să clarifice condițiile de prelungire a actualelor mandate pentru încă 6 luni, justificat de condițiile stării de urgență/alertă și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor pentru ocuparea funcției de director ce urmează să fie organizate în această vară”, a declarat Daniel Toma, copreședinte USR-PLUS Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =