Alegerile de la Moldova Nouă au decurs fără evenimente deosebite

vot

Procesul de votare s-a încheiat în orașul Moldova Nouă aseară, la ora 21, fără a se înregistra evenimente deosebite.

Pentru ca votul să decurgă în condiții de maximă siguranță, atât în data de 23, cât și în ziua votului, 24 ianuarie, peste 150 de polițiști și jandarmi din Caraș-Severin au fost angrenați în misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, a pazei și protecției celor 12 secții de votare constituite pe raza orașului și de verificare a sesizărilor de natură electorală.

În ceea ce privește cele 86 de notificări primte prin SIMPV – Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și Prevenire a Votului Ilegal, majoritatea priveau neînscrierea pe listele electorale permanente a unor alegători. Totuși, după analiză, toate cele 86 de notificări au fost infirmate.

De asemenea, un reprezentant al unui partid politic a sesizat Poliția Orașului Moldova Nouă, cu privire la o posibilă infracțiune de fals în declarații, în legătură cu exprimarea votului prin intermediul urnei speciale. “În urma acestei sesizări, au fost dispuse verificări imediate, fiind înregistrat un dosar de cercetare penală, în care se continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă”, au declarat reprezentanții MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 − 1 =