Adrian Torma: „Telenovela de la Moldova Nouă nu are nici până în ziua de astăzi un final”

La Moldova Nouă, situaţia administraţiei locale este de râsul-plânsul, aşa cum spune şi Adrian Torma, primarul ales în 27 septembrie, dar contestat de contracandidaţi. În plină pandemie şi foarte aproape de iarnă, Moldova Nouă a rămas fără primar şi fără Consiliu local, iar oraşul este condus de secretarul primăriei, Florin Ciovela, care din nefericire a fost confirmat cu COVID-19.

„Din păcate, „telenovela” începută cu câteva zile după debutul campaniei electorale nu e finalizată nici acum şi, din păcate, nu sufăr eu, nici partidul din care fac parte, ci locuitorii oraşului. Moldova Nouă a rămas singurul UAT din România care nu are primarul validat, cu toate că s-au organizat alegeri şi există un câştigător”, ne-a declarat Adrian Torma.

Acesta a mai spus că este alături de colegii din Primăria Moldova Nouă, mai ales în ceea ce priveşte proiectele europene şi cele finanţate din bugetul naţional sau local. „E trist că vechii mei camarazi nu înţeleg faptul că s-a terminat campania electorală, iar votul cetăţenilor a fost unul clar, că la Moldova Nouă se doreşte continuitate”, a mai precizat Torma.

Primarul ales spune că în momentul de faţă se aşteaptă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „Eu sunt acum într-un concediu forţat, dar am avut timp să îmi pun în ordine gândurile şi să fac o analiză atât a celor patru ani de mandat, cât şi una personală, dar cel mai important este că am avut timp să mă gândesc la ce pot face pentru a îmbunătăţi administraţia publică de la Moldova Nouă. Sper în curând să se finalizeze dosarul, pentru că oraşul are în acest moment foarte multe proiecte în implementare, dar şi în evaluare, şi e nevoie de un primar care să îşi asume decizii importante”, a mai ţinut să precizeze Adrian Torma.

Reamintim că Adrian Torma a ieşit câştigător în urma votului din 27 septembrie, dar, după unele contestaţii, Biroul Electoral Central a emis Hotărârea 142, prin care se anulau alegerile pentru primar pentru că Torma ar fi participat fraudulos, şi s-a decis reluarea acestora, fără Torma pe buletinul de vot, în data de 11 octombrie. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Curtea de Apel Timişoara i-a dat câştig de cauză lui Torma, iar acum se aşteaptă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + twenty =