A început vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean Reșița

A început vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean Reșița

În această dimineață, pe Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Reșița, a fost demarată campania de vaccinare a cadrelor medicale. Prima persoană vaccinată a fost directorul medical, dr. Liviu Culda, acesta fiind și coordonatorul acestei campanii, alături de medicul şef al UPU-SMURD, dr. Alexandru Brici.

„Am ales să fiu primul angajat al Spitalului pentru a încuraja colegii și pacienții să se vaccineze. În al doilea rând am ales să se înceapă cu mine vaccinare pentru a putea verifica procedura“, a declarat dr. Culda.

De asemenea, Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean a transmis: „Este o procedură importantă, atât pentru comunitate cât și pentru personalul medical. Nu putem vorbi despre o comunitate sănătoasă fără un personal medical sănătos. Sperăm ca primul pas, acela de a începe vaccinarea, să fie primul pas pentru normalitate, pentru o viață sănătoasă“.

Au fost imunizate cadrele medicale din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, iar în zilele care urmează au fost programate cele de pe secţiile: Anestezie şi Terapie Intensivă, Boli Infecţioase,Pneumologie, Radiologie şi Imagistică Medicală, Laborator Analize Medicale, Anatomie Patologică. Din cei 1.164 de angajaţi ai spitalului, aici intrând personalul medical şi auxiliar sanitar precum şi TESA, 621 şi-au exprimat dorinţa, până la data de 28 decembrie 2020, pentru vaccinare anti COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =