22 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate la drumul de mare viteză Domașnea-Caransebeș

drum domasnea2

La Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere Ieri, 13 septembrie, a fost semnat contractul având ca obiect elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „𝐃𝐫𝐮𝐦 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐢𝐭𝐞𝐳𝐚̆ 𝐃𝐨𝐦𝐚𝐬̦𝐧𝐞𝐚 – 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐧𝐬𝐞𝐛𝐞𝐬̦” cu ofertantul declarat câștigător, respectiv Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. – EAST WATER DRILLINGS SRL.

Potrivit CNAIR, valoarea contractului de servicii este de 22.293.357,64 lei fără TVA. Sursa de finanțare: Programul Transport, aferent perioadei de programare bugetară a U.E. 2021-2027, lungimea estimată a acestui drum de mare viteză fiind de 44 km.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor spune că Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului Domașnea-Caransebeș. „În acest moment, între Filiași și Caransebeș (179 km), sunt semnate 3 din cele 4 contracte pentru proiectarea drumului de mare viteză Filiași-Lugoj. După ce va fi construit, acest drum va contribui la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate prin asigurarea accesului persoanelor și mărfurilor la rețeaua TEN-T“, a ținut să mai precizeze Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =