Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Reșița în fața unui public numeros

Ziua Nationala2021

Parcul Tricolorului din Reșița a găzduit astăzi manifestările prilejuite sărbătorirea Zilei Naționale a României. La orele prânzului, în fața Monumentului Eroilor din aprcul reșițean s-a adunat un public foarte numeros, în ciuda restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei. Foarte mulți copii, împreună cu părinții sau profesorii lor, dar și oficialități locale sau reprezentanți ai armatei, poliției și jandarmilor au umplu parcul din cartierul reșițean Govândari, demonstrând astfel că această mare sărbătoare a neamului românesc va avea întotdeauna un loc important în inima românilor.

După intonarea imnului de stat al României și onorul la drapel, a fost oficiat un scurt serviciu religios și s-a făcut apoi o prezentare a semnificației acestui eveniment. În continuare, au luat cuvântul câțiva reprezentanți ai administrației județene și locale. Astfel, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, iar din partea Primăriei Reșița viceprimarul Mădălina Chiosa au vorbit despre importanța Unirii de la 1918, despre înaintașii care și-au dat viața pentru a înfăptui acest mare vis al românilor, pentru ca noi toți să putem astăzi să sărbătorim Ziua Unirii.

Festivitățile de Ziua Națională s-au încheiat cu defilarea Batalionului 183 Artilerie Gen. Ion Dragalina din Lugoj, un pluton de cadre al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, precum și un pluton de cadre din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al Județului Caraș-Severin.

La mulți ani, România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =