Zile de credinţă şi cultură la Caransebeş

episcopie

Catedrala Episcopală din Caransebeş va găzdui și anul acesta o serie de manifestări spiritual-culturale, prilejuite de sărbătoarea hramului. Duminica Tomii va fi ziua în care aceste evenimente vor debuta, la ora 9, prin oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, la finalul căreia va fi lansat albumul aniversar „Catedrala Episcopală din Caransebeș – mărturia unui vis împlinit”.

În aceeași zi, în curtea interioară a reședinței episcopale, începând cu ora 16, un cvartet de coarde al Filarmonicii Banatul din Timișoara și cvintetul Anatoly al Filarmonicii din Brașov vor interpreta piese din repertoriul național și internațional cu conținut divers, informează Episcopia Caransebeşului.

Cea de a XIV-a ediţie a Zilelor credinței și culturii va continua joi, 13 mai, cu Festivalul Coral „Miron Cristea”. La ora 15 va avea loc vernisarea expoziției „Armonii Cromatice 12” a grupului de artiști prezenți la Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș. Începând cu ora 16, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș va fi susținut un recital muzical coral de mai multe ansambluri corale.

Cel de-al treilea eveniment cultural-artistic prilejuit de hramul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” va fi piesa de teatru „Micul prinț”, jucată duminică, 16 mai, de către elevii seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, la Casa de Cultură „George Suru” din municipiu.

Într-un format inedit va fi organizat anul acesta „Festivalul de poezie în grai bănățean” sâmbătă, 29 mai, în parteneriat cu „Asociația scriitorilor în grai bănățean” și cu „Ansamblul Timișul” din Timișoara, în curtea Centrului Eparhial.

Șirul manifestărilor din cadrul Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului se va încheia prin comemorarea eroilor bănățeni la crucea-monument de la Domașnea, joi, 10 iunie, la praznicul Înălțării Domnului. Vor participa la acest eveniment și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara, se mai arată pe site-ul Episcopiei Caransebeşului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + sixteen =