Voluntarii de la Mansarda au pregătit multe surprize reșițenilor în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului

voluntari mansarda 2

Centrul de Voluntariat Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița organizează în aceste zile Săptămâna Națională a Voluntariatului. SNV este un eveniment național anual menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii cu care aceștia lucrează, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității spre acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Astăzi, de la ora 17.00, în curtea Centrului de Tineret Mansarda din Str. Pictor Andreescu nr. 20 are loc „Free Ocico“, unde piese vestimentare în stare bună, plante sau cărți pot fi date mai departe. Organizatorii spun că activitatea de la Free Ocico este gândită atât ca eveniment de socializare pentru cetățenii din Reșița, dar mai ales ca activitate de conștientizare cu privire la situația celor cu mai puține oportunități, de încurajare a consumului responsabil şi dezbatere cu privire la consumism şi cantitatea de lucruri (inclusiv haine) pe care le folosim pentru scurt timp pentru a le arunca mai apoi doar pentru că nu mai sunt „la modă”. Va fi un prilej de asemenea de aborda prin metode alternative problematica identității tinerilor, a ponderii vestimentației în cadrul acesteia, a influențelor sociale şi mass-media la care adolescenții şi tinerii sunt expuși în procesul de găsire a identității.

În data de 13 mai, de la ora 13.00 va avea loc acțiunea „Uși deschise la Mansarda“, cei interesați având afle ce programe de timp liber oferă centrulde tineret. „Descoperă tezaurul naturii“ este programată pentru data de 14 mai, ora 10.00, de această dată fiind ales traseul până la Peștera Sodol. Ultimul eveniment din cadrul Săptămânii Naționale de Voluntariat va avea loc pe data de 15 mai, în centrul civic, „Tuci tutuci, hai în parc!“, unde se vor organiza ateliere de animație stradală pentru copii, tinerii voluntari vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai mici cetățeni ai urbei. Voluntarii vor face inițiere în artele circului, ateliere de împletit brățări, face-painting, modelaj cu baloane. Activități de animație care sunt gestionate de tineri, elevi de liceu în cea mai mare parte, contribuie la învățarea pe orizontală, de la tineri la copii, înlesnesc educația civică timpurie a copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 1 =