Vineri începe Maratonul vaccinării la Caransebeş

maraton-vaccinare

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 13 mai, care a avut drept scop promovarea Maratonului de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 la Caransebeş, medicul Bhupinder Singh a declarat că acţiunea, al cărei coordonator este, va începe vineri, la ora 8, şi se va încheia duminică, la ora 20.

„Vaccinarea se va face continuu, 24 din 24 de ore, la Sala de sport «Valeria Borza» de la Şcoala Generală Nr. 8 din cartierul Cazărmii, şi poate veni oricine, chiar şi cetăţeni din alte judeţe, cu condiţia să aibă la ei buletinul sau cartea de identitate. Personalul care îşi va desfăşura activitatea acolo va lucra în ture, un medic fiind prezent în permanenţă la acest centru. Am comandat un număr de 500 de vaccinuri. Acest număr îl estimăm, dacă ţinem cont de statistică, având în vedere că până acum la Spitalul Municipal de Urgenţă s-au vaccinat 15.000 de persoane, iar la Şcoala Generală Nr. 8 am făcut 1.472 de vaccinări, deci aproximăm că acum vom face 200 pe zi”, a spus dr. Bhupinder Singh.

„Spaţiul este pregătit de Primăria Caransebeş, este avizat de către Direcţia de Sănătate Publică, aşteptăm cât mai mulţi locuitori ai municipiului să vină să se vaccineze, pentru că acest maraton, dar şi vaccinarea în sine, sunt lucruri bune, care pot să ne redea acea libertate de care ne-am bucurat înainte de pandemie”, a declarat şi administratorul public al oraşului, Florin Bogdea.

La rândul său, medicul epidemiolog Adrian Struţ a afirmat că vaccinarea este singura soluţie care poate opri această pandemie şi, cu cât vor fi mai mulţi cei care se vor vaccina, cu atât mai repede se va stinge şi aceasta.

Anestezistul Petrică Păscariu a ţinut să precizeze că, la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, nu s-a înregistrat niciun caz în care un pacient care a făcut rapelul să ajungă la Terapie intensivă. „În momentul de faţă, la această secţie este o uşoară relaxare, avem mai puţini pacienţi în stare critică decât acum câteva săptămâni, singura problemă este că vârsta acestora este puţin mai scăzută. Dacă în valul doi, în noiembrie anul trecut, vârsta era de 60, 70 sau chiar 80 de ani, acum aceasta este undeva la 40-50 de ani, dar am avut şi cazuri de 30 de ani”, a afirmat acesta.

Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă, a spus că numai vaccinarea poate opri pandemia. „Sunt convins că va fi o acţiune de succes, am încredere în cadrele medicale, Primăria ne-a asigurat condiţii optime. Îi invităm pe caransebeşeni, şi nu numai, să se vaccineze, pentru că aceasta este singura modalitate de a scăpa de pandemie”, a mai declarat noul manager al spitalului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 5 =