Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din Caraș-Severin va fi modernizat

drum semenic

O investiție de aproape 50 de milioane de euro din finanțare europeană va asigura modernizarea unuia dintre cele mai importante drumuri turistice din județul Caraș-Severin. Este vorba despre drumul care asigură accesul către unele dintre cele mai spectaculoase zone naturale ale Regiunii Vest – Cheile Nerei, Cascada Beușnița sau Lacul Ochiul Beiului.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Regional Vest, a semnat ieri, 8 iulie, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 571 – Intersecție DN57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (Intersecție DN 57)”, din județul Caraș Severin. Acest proiect prevede modernizarea a 46 kilometri de drum județean, inclusiv reabilitarea a nouă poduri și a peste 200 de podețe. În plus, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare. Proiectul mai include lucrări de apărare şi consolidare a structurii drumului, de reparaţie la canalele de colectare şi descărcare a apelor pluviale, precum și măsuri de siguranță rutieră.

Aproape 50 de milioane de euro este valoarea totală a investiției de care va beneficia parteneriatul format din Consiliul Județean Caraș Severin și primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană. Din această sumă, peste 48 de milioane de euro sunt bani nerambursabili. Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada imediat următoare se va demara procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =