Universitățile din Reșița și Bălți, Republica Moldova, au încheiat un acord-cadru de colaborare

COLABORARE UNIV BĂLȚI

În perioada 28-29 noiembrie 2019, Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa (UEMR) a primit vizita unei delegații a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova.  Aceasta a fost condusă de profesorul universitar Pavel Topală, preşedintele Consiliului Ştiinţific al universităţii moldovene.

Cu această ocazie, au fost vizitate laboratoarele Facultăţii de Inginerie şi Management şi s-au purtat discuţii cu cadre didactice de la această facultate.

Gazdele, prin profesorul profesorul universitar Gilbert-Rainer Gillich, Directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, şi profesorul universitar Dorian Nedelcu, coordonatorul programului CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies în UEMR, au oferit explicații referitoare la activitatea ce se desfășoară în cadrul UEMR.

Ca rezultat al vizitei a fost încheiat un acord-cadru de colaborare între cele două universități, care vizează domeniile tehnice şi economice, dar mai ales colaborarea în domeniul doctoratului.

A fost iniţiată şi aderarea Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi la reţeaua CEEPUS, care are ca scop dezvoltarea metodelor de predare a ştiinţelor inginereşti, la care UEMR este partener.