Una dintre cele mai mari picturi murale din România se află în județul Timiș

pictura murala Dumbravita

În cadrul proiectului numit (Car)Casa polivalentă, al cărui scop este de a interveni într-un loc reprezentativ pentru comunitate și de a da o față nouă unei viitoare zone de interes, în comuna Dumbrăvița din județul Timiș a fost realizată o pictură murală de aproape 600 de metri pătrați, fiind una dintre cele mai mari din România. Ea a fost concepută și realizată de artistul timișorean Andrei Drăgan, cunoscut sub pseudonimul LUX.

Pictura decorează Sala Polivalentă din Dumbrăvița, care a devenit astfel spațiu de expunere pentru arta publică, un spațiu de referință al comunei, pentru apropierea comunității față de artă, sport și natură.

Uriața pictura a fost inspirată de performanțele realizate de echipa de tenis de masă a comunei Dumbrăvița, multiplă campioană națională, fiind concepută ca o formă de considerație adusă de comunitatea locală sportivelor care au reprezentat localitatea în competițiile interne și internaționale.

„Lucrarea este un joc compozițional și cromatic în jurul naturii explozive a sporturilor competitive. Momentul în care adrenalina și concentrarea din competiție transcend trivialitatea cotidiană devine centrul universului participantilor”, a explicat artistul Andrei Drăgan (LUX).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 13 =