Un patruped a reuşit să intre în incinta unei şcoli din Reşiţa şi a rănit uşor trei elevi

german shepherd 1

Elevii şi dascălii unei şcoli din Reşiţa au trăit ieri, 31 ocombrie, 20 de minute grele, un patruped reuşind să intre în instituţie. Pe surse demne de încredere, câinele, de rasă ciobănesc german, a intrat singur şi a urcat chiar la etajele superioare, unde a ajuns într-o clasă. Aici, copiii fie s-au speriat, fie au vrut să se joace cu el, iar în haosul creeat, patrupedul s-a speriat şi a vrut să scape. Unul dintre cadrele didactice, alături de un alt angajat al şcolii, au reuşit până la urmă să izoleze animalul într-o altă sală de clasă şi a anunţat echipajul de ecarisaj de situaţia respectivă. În scurt timp echipajul a ajuns la faţa locului şi a tranchilizat patrupedul. Câinele ar fi ştiut zona deoarece copiii proprietarului învaţă la şcoala respectivă, doar că în altă clădire, iar aceştia nu erau la ore în ziua cu pricina, ci plecaţi din localitate.

Pentru trei tineri, finalul poveştii nu a fost unul chiar fericit. Doi băieţi şi o fată, cu vârstele cuprinse între 11 şi 12 ani, au fost transportaţi la spitalul din Reşiţa doarece patrupedul i-a zgâriat şi prins uşor în tendinţa de a scăpa din sala de clasă. Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa spune că în urma controlului celor de la Secţia UPU, doar unul dintre copii prezenta o escoriaţie de un centimetru la nivelul gambei stângi. „I s-a administrat un vaccin antitetanus şi i s-a recomandat un al doilea consult de specialitate pe secţia de Boli Infecţioase”, a mai precizat Bălan. Din datele pe care le deţinem, tânărul nu a ajuns la cel de al doilea control, dar se pare că medicul veterinar al patrupedului ar fi confirmat faptul că acesta este vaccinat şi supus tuturor controalelor periodice necesare în îngrijirea corespunzătoare.

La fața locului, s-a deplasat şi un echipaj al jandarmilor care au identificat proprietarul câinelui, iar în baza OUG nr. 55 din 2002, art. 12, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, au întocmit actele de sesizare privind comiterea unei infracțiuni.