Un nou partid de centru-stânga va fi lansat pe scena politică

partid NOI

O nouă formațiune politică urmează să fie lansată sâmbătă la Cluj-Napoca. Este vorba de NOI (Națiune Oameni Împreună), un partid de centru-stânga. Președintele interimar al formațiunii este Bogdan Petrescu, clujean, angajat în domeniul IT, născut la Bistrița. De altfel, majoritatea membrilor echipei de conducere a Partidului NOI sunt tineri, cu studii superioare.

„După un început în care am imaginat împreună și am crezut că încă mai avem șansa de a conviețui într-o Românie a normalității, NOI am hotărât că este momentul să înființăm o nouă formațiune politică: Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ.  Suntem un partid de centru-stânga și credem că România are nevoie de o asumare responsabilă a esenţei valorilor comunităţii.  Filosofia noastră are la bază faptul că gradul de bunăstare este determinat mai mult de modul în care sunt distribuite fondurile publice și mai puțin de volumul fondurilor disponibile ale unei țări.

Partidul NOI – NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ consideră că este momentul ca România să iasă din etapa indignării şi să reintre acum într-o etapă a organizării politice reale și a reașezării societății, în ansamblul său. Rațiunea primă a partidului NOI este ca, în situația deciziilor de interes major pentru România, să putem lua drept pildă „Declarația de la Snagov”, astfel încât să existe consens, responsabilitate, conștiință și luciditate politică, atunci când avem în vedere destinul țării.  Încurajăm o abordare ce trebuie să înlocuiască politica agresivă, lipsită de viziune, de transparență a actului decizional și bazată doar pe interese de partid. Valorile în care credem sunt garanția drepturilor şi libertăţilor fundamentale, libera dezvoltare a personalităţii umane, protejarea categoriilor vulnerabile, demnitate, unitate și preocuparea permanentă pentru perenitatea valorilor democratice.  NOI reclădim România pe care o imaginăm pentru generațiile viitoare, România pe care o dorim pentru NOI!“, se arată în comunicatul partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − 4 =