Un nou „lucru manual” de excepţie, realizat de medicul Bhupinder Singh, la Caransebeş

Un nou „lucru manual” de excepţie, realizat de medicul Bhupinder Singh, la Caransebeş

La sfârşitul săptămânii trecute, un pacient în vârstă de 59 de ani, din comuna Buchin, a suferit un traumatism complex, cu amputația completă a degetului mare de la mâna stângă, pe care şi l-a tăiat la circular. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, unde s-a efectuat replantarea degetului, intervenția fiind un succes. Intervenţia a fost realizată de doctorul Bhupinder Singh, medic specialist în chirurgie plastică și reparatorie, care este şi directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Practic, pacientul a suferit un traumatism grav, cu secțiuni la mai multe nivele. S-a practicat revascularizarea policelui, neurorafie, tenorafie și osteosinteză a policelui stâng. Au fost refăcute circulația, nervii, tendoanele și osul, ne-a informat Alin Simeria, purtătorul de cuvânt al spitalului caransebeşean.

„Traumatismul prin circular este extrem de dificil de rezolvat, întrucât există o secțiune etajată a structurilor, și nu una clar delimitată, ne-a spus doctorul Bhupinder Singh. Intervenția a fost o reuşită, degetul este cald, are culoarea roz, naturală, a pielii, are puls capilar. Acest puls capilar este dovada vieții și a viabilității degetului. Sângele circulă în mod corect și sunt mari speranțe de vindecare. Urmează însă o perioadă destul de dificilă în ceea ce privește evoluția. În acest timp, țesturile ar trebui să se vindece să se formeze legăturile neo-vasculare, iar degetul să aibă capacitatea de a supraviețui pe cont propriu. Va urma o perioadă de recuperare, pentru vindecarea tendoanelor și a osului, mai bine de şase luni”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •