Un bărbat din Ramna a fost reținut pentru furt, fals informatic și transport de material lemnos fără documente legale

taieri ilegale paduri lemn 768x513 1

Ieri, 26 octombrie, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat de 40 de ani din comuna Ramna. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt de arbori, fals informatic și transport cu orice mijloace de transport a materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțit de documente specifice de transport.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27 octombrie, să fie prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, pentru dispunerea de măsuri legale.

La data de 19 octombrie 2023, la ora 18.30, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat pe DJ 585, în localitatea Ramna, o autoutilitară încărcată cu material lemnos. La control, bărbatul în cauză a prezentat pentru control un aviz de însoțire a materialului lemnos din care rezulta că transportă 11,7 metri cubi de lemn, din cercetări reieșind că acesta transporta o cantitate de 12,8 metri cubi de material lemnos de esență stejar.

În urma extinderii cercetărilor în cauză, de către polițiști de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, s-a stabilit că datele înscrise în avizul de însoțire prezentat pentru control nu corespundeau, materialul lemnos fiind tăiat, sustras și transportat fără documente legale de transport din altă locație decât cea menționată în actele prezentate. Polițiști au stabilit că cei 12,8 metri cubi de lemn din specia stejar ar fi fost sustrași de un bărbat de 40 de ani, care ar fi emis un aviz de însoțire conținând informații false. Materialul lemnos a fost indisponibilizat pentru cercetări, fiind lăsat în custodia reprezentanților ocolului silvic. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat și autoutilitara folosită la transportul acestuia.

În cauză cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de transport cu orice mijloace de transport a materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțit de documente specifice de transport, tăiere fără drept și furt de arbori și fals informatic, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptelor și pentru tragerea la răspundere penală a celor vinovați. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − two =