„Transplantul înseamnă viaţă” – o campanie de informare pentru liceenii români

„Transplantul înseamnă viaţă” - o campanie de informare pentru liceenii români

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, și directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, dr. Radu Zamfir, au semnat un protocol de colaborare care are ca scop creșterea gradului de informare în rândul elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a de liceu cu privire la activitatea de transplant.

Campania națională „Transplantul înseamnă VIAȚĂ” urmărește promovarea donării și a transplantului prin prezentarea informațiilor corecte și reale privind importanța și rolul donării și al transplantului de organe, țesuturi și celule.

Specialiștii Agenției Naționale de Transplant vor demara prezentări, în cadrul orelor de dirigenție, al orelor de educație pentru sănătate și în cadrul programului „Școala altfel”, despre transplant. Totodată vor fi derulate activități de informare și promovare prin utilizarea de broșuri informative și instrumente digitale gratuite puse la dispoziție de Agenția Națională de Transplant. Întregul proiect prevede și organizarea unui concurs artistic (pe secțiunile desen, pictură, grafică) pentru promovarea donării și transplantului.

„Educația privind activitatea de transplant reprezintă un segment de maxim interes național în salvarea de vieți omenești, iar primele cunoștințe trebuie dobândite în școală! Cred că e important ca elevii de liceu să fie informați cu privire la ce înseamnă transplantul, ce implică donarea și ce se întâmplă cu pacienții aflați pe listele de așteptare”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − eight =