Trăiască Al Doilea Ev Întunecat! Moarte putiniştilor!

Mario Balint

Sînt absolut siderat cum în discursurile publice ale politicienilor progresişti europeni şi ale unor formatori de opinie cu adînci experienţe şi standarde în vidanjat cururi româneşti, se insinuează ideea, mai insidios, mai violent şi direct, cu accente programatice, că cine nu este de acord să tremure în case şi să umble nespălat e putinist! Putinismul e decadent. Putinismul e duşmanul poporului. Putinismul e duşmanul popoarelor şi al focilor de la Polul Nord! Putinismul înseamnă să arzi gazul la un preţ firesc, să nu tremuri de frig, să miroşi frumos, poate a parfum franţuzesc, nu neapărat rusesc de anii 80. Putiniştii sînt împotriva Europei şi a Încălzirii globale! Să ne înţelegem, să fie clar pentru toată lumea: în Ukraina, după toate legile internaţionale, Rusia lui Putin este AGRESOARE! Şi, pe cale de consecinţă, conform legilor scrise şi nescrise ale războiului, va trebui să achite factura! Dar de aici şi pînă la a lega invazia în Ukraina de toate gherlele politice e cale lungă! Europa şi România nu-şi pot deconta greşelile cu imaginea de băiat rău a lui Putin! Europa şi România nu-şi pot impune standardele noilor politici anti-umane sub masca lui Putin! Europa şi România nu pot continua la nesfîrşit nişte acţiuni otrăvitoare doar pentru că Putin este băiatul rău al Europei…

Dar, pentru progresişti, nu este aşa… a sta în frig, cu copii, bătrîni, bolnavi şi a puţi ca un butoi de varză lăsat deschis în balcon în toiul lui iulie reprezintă etalonul de corectitudine politică şi nouă civilizaţie europeană. De fapt, de la Regele Soare, Europa pute a hoit prin toţi porii politicii promovate sub semnul dezgheţului rapid/înşelător. Modelul istoric există, iar calculele progresiste arată că reluarea acestora “apără viitorul planetei”, al Big Pharma şi tot ce este legat de doctrina anti-umană promovată astăzi de un grup de sceleraţi. Noul Ev Întunecat se întoarce!

Jegul, mizeria, mirosul acru-pestilenţial emanat de generaţii întregi de oameni care nu se spălau niciodată pe dinţi sau pe trup s-au întors ca modă de bon-ton pentru cancelariile non-putiniste, sfidînd subconştientul colectiv. Popoarele migratoare, slavii de exemplu!, care au răvăşit Europa la finele Antichităţii, cunoşteau importanţa îmbăiatului precum şi legătura dintre igiena corporală şi răspîndirea bolilor contagioase. Aceasta pare să fie de altfel una dintre cauzele pentru care în perioada Antichităţii, marile epidemii au avut o anvergură sensibil mai mică decît în perioada medievală. Oamenii erau pur şi simplu mai curaţi, iar Big Pharma nu ajunsese să profite de orice muşcătură de ţînţar sau răceala bursucului pletos. Conform ultimelor cercetări în domeniu, precum şi al descoperirilor arheologice, se pare că Oamenii de Neanderthal erau în multe privinţe mai curaţi şi mai îngrijiţi decît marea majoritate a oamenilor din Evul Mediu occidental.

Conform noii doctrine promovate de aventurierii progresişti şi trompetele lor urlătoare, lenea, ignoranţa, superstiţiile crase, teama şi, de ce nu, prostia, care au făcut adevărate dezastre în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei în Evul Mediu european, se întorc la loc de cinste pe covoarele pluşate şi caloriferele cu termometre la 19 grade. Bun venit, Al Doilea Ev Întunecat, cu învăţăturile tale progresiste din Primul Ev… În Primul Ev Întunecat, speranţa medie de viaţă a oamenilor se reducea la 20-25 de ani. Cauzele acestei realităţi nu ţineau doar de nivelul extrem de ridicat al mortalităţii infantile şi al războaielor numeroase, dar şi al mizeriei şi jegului în care literalmente trăiau şi îşi desfăşurau activităţile. Viaţa pe atunci era o aventură nu doar urît mirositoare, dar şi plină de germeni şi bacili. Epidemiile de ciumă bubonică, tifos, variolă, tuberculoză şi holeră răvăşeau periodic Bătrînul Continent şi îşi luau tributul greu de vieţi omeneşti fără să cruţe pe nimeni, bogat sau sărac, nobil sau şerb. Una dintre fiicele regelui Franței a murit din cauza… păduchilor. Vă puteți imagina cît de mare era această grădină zoologică, că biata doamnă și-a luat rămas bun de la viața ei pentru dragostea „animalelor”?

Greu putea exista vreun loc mai împuţit şi mai infect decît o cetate medievală. În apa din jurul cetăţii erau aruncate hoituri de animale şi rămăşiţele victimelor execuţiilor publice, iar în interiorul cetăţii atît oamenii cît şi animalele de povară îşi făceau nevoile public. Periodic, venea cineva cu o lopată şi o roabă ca să strîngă dejecţiile. Tinerii îndrăgostiţi care cîntau ode la ferestrele fetelor iubite stăteau de cele mai multe ori în mijlocul grămezilor de fecale aruncate de „divele” de atunci. Şi situaţia romantic-fecaloidă a durat sute de ani… Însemnarea care a supraviețuit și a devenit o anecdotă cunoscută a cîștigat o mare popularitate. A fost scrisă de iubitorul Henry de Navarra. Regele îi cere Doamnei să se pregătească pentru sosirea lui: „Nu te spăla, dragă. Voi fi acolo peste trei săptămîni”. Vă puteți imagina cum s-a simțit în aer această noapte de dragoste?

Centrul „mizeriei generalizate” era reprezentat de regatele şi ducatele de pe teritoriile de azi ale Angliei, Olandei, Franţei, Belgiei, Austriei, Italiei, Spaniei, Portugaliei şi Belgiei. Puţin mai curaţi erau germanii, iar popoarele scandinave erau cele mai curate din Europa Occidentală. Mirosul unui corp nespălat era considerat un semn al respectului profund pentru sănătatea cuiva. Vă puteți imagina cum miroseau corpurile nespălate și transpirate ale frumuseților pudrate care nu se spălaseră de ani de zile? Și nu este o glumă.

Astăzi, conform noilor directive politice europene, toate aceste întîmplări “fermecătoare şi savuroase” se vor întoarce. Intrăm triumfători, în aplauzele generale ale spălaţilor pe creier, în cel de-al Doilea Ev Întunecat al Europei. “Hoardele nesupuse”, iubitoare de săpun, apă caldă, căldură şi… Putin vor fi vînate fără odihnă. Cine va îndrăzni să aibă 20 de grade în locuinţă va fi straşnic amendat! Dar ce vor progresiştii și liderii lor politici? Nu le ajunge că reprezintă în Occident elita politică și culturală, că sînt la butoane, că dictează moral, politic, economic? Nu. Vor să se vadă că dictează. În acest scop au nevoie de distrugerea lumii libere, burgheze, capitaliste, spălate, relaxate, așa cum o știm. Pentru aceasta, ecologismul le oferă un arsenal ideologic perfect. Ideea reducerii la zero a emisiilor de dioxid de carbon din rațiuni ecologice pare în sine bună, dar omoară în fapt, dacă e impusă în ritm rapid. Scumpirea exorbitantă a benzinei va reduce masiv și călătoriile personale. Cuplată cu interdicția ideologică a fabricării de automobile cu motoare cu combustie internă, ea riscă să schimbe radical societățile în care am trăit pînă acum.

Toate libertățile sînt, în Vest, sub un atac masiv de la stînga progresistă importată de peste ocean din “bucătăria” Clinton-Biden-Soros. Care a pus în lanțuri, de pildă, libertatea de opinie sub pretextul combaterii ”urii”. Care nu e clar de ce trebuie cenzurată orice ar fi, de vreme ce poate exprima un sentiment legitim, de ostilitate față de rău. Iar alteori e necesar să se poate exterioriza, pentru ca să poată fi combătută eficient, rațional și pașnic. Libertatea conștiinței e sub atac pentru că mișcări totalitare, postmoderne, au decretat că nu e ok să fii în capul tău propriu ceea ce ești de la natură, dacă nu deții identitatea minoritară sexuală politic convenabilă. La fel de puțin bine, ți se mai sugerează ce să spui și să crezi, fiind musai aderarea oricui la militantism transgenderist. Iar libertatea de mișcare e pe ducă, pentru că-i reclamă moartea extremismului ecologist. Procentul celor care susțin în Occident asemenea agende radicale este minuscul, desigur.

Cum se pot ele, deci, impune? Grație influenței considerabile a elitelor cuturale, religioase și politice. Care sînt copios dominate de o subțire și restrînsă, dar fermă și voluntară, elită progresistă de extremă stînga, care a cumpărat mass-media şi care-şi aruncă zoaiele în capetele menestrelilor de sub balcoanele societăţii, de fapt un nou capitol al poveştii de dragoste-fecaloidă din Primul Ev Întunecat! Aşa se explică faptul că reculurile de producție din timpul restricțiilor pandemice și creșterea masivă a cererii de energie la ieșirea din ele au contribuit la creșterea masivă a prețului energiei mult înaintea izbucnirii războiului ruso-ukrainean. Cu toate acestea, Biden și liderii vest-europeni, inclusiv Iohannis, se apără de acuza de management catastrofal și-și apără și ideologii și elitele progresiste pe care le reprezintă, atribuind, mincinos, întreaga vină pentru scumpirea energiei pe Rusia și pe războiul ei din Ukraina. Dar e prea mult să li se ceară maselor să înțeleagă complexitatea unei situații economice tot mai greu de lămurit și tot mai dureroase pentru omul de rînd, pe care liderii politici împinși din spate de propaganda ecologistă o simplifică abuziv, din ticăloasă apologie a ideologiei care i-a adus la putere și a creat problema! Şi care declamă: dacă nu vrei să stai în frig şi să puţi ca un calup de brînză, eşti putinist şi vei fi vînat. Trăiască Al Doilea Ev Întunecat!!! Moarte putiniştilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =