Teste COVID-19 falsificate, la Oravița

Trei percheziții domiciliare au fost efectuate în cursul aceastei dimineți, în orașul Oravița, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste COVID-19 falsificate.

Potrivit declarațiilor venite din partea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, aflați sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au fost efectuate percheziții în cadrul imobilelor unor persoane fizice, dar și la sediul unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate.

Se pare că persoanele bănuite ar fi pus la dispoziția călătorilor teste COVID-19 cu rezultat negativ, teste care, în realitate, nu erau efectuate, ci doar falsificate.

În urma perchezițiilor, la care au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Caraș-Severin și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au fost ridicate înscrisuri și alte probe și mijloace materiale de probă. Cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și uz de fals continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + six =