Tablete gratis pentru 250 de copii cu nevoi din Bocşa

Primaria Bocsa

Consiliul Local al orașului Bocșa a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziția a aproximativ 250 de tablete care să fie oferite copiilor ce provin din familii defavorizate sau cu venituri reduse din oraș.

Decizia vine ca urmare a închiderii școlilor în urma declanșării stării de urgență și a necesității ca elevii să învețe on-line, mai ales elevii din clasele terminale, care urmează să suțină și examene naționale.

”Împreună cu Consiliul Local, am alocat suma de 100.000 lei din bugetul local unităţilor de învăţământ şcolar de pe raza oraşului nostru, a spus primarul Bocşei, Eugen Cismăneanțu. Suma este destinată pentru achiziţia a 250 de tablete în vederea asigurării accesului elevilor la cursurile online. Preţul unei tablete este de 400 lei. Achiziţia, cât şi distribuirea tabletelor, se va realiza de către unităţile de învăţământ în baza criteriilor stabilite de către aceştia”, a mai spus Cismăneanțu.

Potrivit hotărârii de consiliu local, tabletele vor fi împărțite astfel: Şcoala Generală Nr. 1 – 70 de tablete, Şcoala Generală Nr. 2 – 70 de tablete, Liceul ”Tata Oancea”- 40 de tablete, Liceul Tehnologic ”Constantin Lucaci” – 70 de tablete.