Studenții de la Inginerie vor avea acces la cele mai noi componente și tehnologii cu ajutorul Enel Green Power România

Laborator Facultatea din Resita 3

În urma unui parteneriat cu Enel Green Power România, parte a Grupului Enel, studenții de la Facultatea de Inginerie Reșița din cadrul Universității Babeș-Bolyai, vor avea acces la cele mai noi componente și tehnologii prin intermediul unui stand didactic destinat studiului sistemelor fotovoltaice conectate la rețea sau în regim insular.

“Educația reprezintă o prioritate pentru Enel Green Power România. Sprijinim studenții să descopere procesele prin care este produsă energia din surse regenerabile și să se familiarizeze cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Energia regenerabilă joacă un rol fundamental în tranziția energetică iar formarea tinerelor generații, accesul acestora la cele mai noi tehnologii în domeniu reprezintă o bază importantă pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, a declarat Florin Gheorghiu, director general Enel Green Power România.

Acțiunea se înscrie în parteneriatul dintre Facultatea de Inginerie din Reșița și Enel Green Power România, încheiat pe durata a trei ani universitari. Pe lângă dotarea laboratorului, cu un stand didactic complet de tip fotovoltaic, colaborarea dintre cele două entități prevede proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul energiei regenerabile și tranziției energetice în contextul Green Deal, precum și stagii de practică și internshipuri care să ajute la pregătirea teoretică și practică a studenţilor.

”Este foarte important pentru studenții specializărilor inginerești să conștientizeze importanța reducerii consumului de energie în toate echipamentele proiectate respectiv creșterea ponderii energiei verzi în mixul energetic! Nu vorbim de un moft al politicului, ci de contribuția, conștientă, a fiecăruia dintre noi la atingerea acestui deziderat. Rolul esențial în acest deziderat revine inginerilor, care, trebuie să găsească soluții de eficientizare a tehnologiilor de producere și stocare a energiei electrice, cu impact cât mai redus asupra mediului. Mulțumim EGP România pentru deschidere și sprijin!”, Cristian Chioncel, prodecan alFacultății de Inginerie din Reșița, Universitatea Babeș-Bolyai

Inițiativele locale în domeniul consolidării educației sunt în linie cu angajamentele grupului Enel față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU stabilite în 2015, prin adoptarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. Documentul stabilește 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) clare și cuantificabile, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităților, a injustiţiei şi protejării planetei.

Pentru Enel, sustenabilitatea și educația constituie un set de valori de referință, integrat în toate aspectele afacerii pentru a găsi în mod constant noi soluții de a reduce impactul asupra mediului, pentru a satisface nevoile comunităților locale și pentru a îmbunătăți siguranța angajaților și a contractanților.

Enel Green Power România, parte a Grupului Enel, este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate gestionată de 534 MW prin cele 12 parcuri eoliene și solare situate în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Banat. Înfiinţată în 2007, compania are în portofoliu 8 parcuri eoliene, cu o capacitate eoliană instalată de aproximativ 500 MW în total, și 4 parcuri fotovoltaice, pentru a exploata energia solară. Enel Green Power România este, de asemenea, activă în sprijinirea comunităților locale prin activități care promovează identitatea culturală, sportul și educația legată de protecţia mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − five =