Sprinterul reşiţean Cristian Roiban, pe podium la Internaţionalele României!

sportivi

Campionatele Internaţionale de Atletism ale României s-au constituit într-un veritabil regal sportiv, desfăşurat timp de două zile pe Cluj Arena. Între atleţii prezenţi la prestigioasa competiţie s-a numărat şi sprinterul reşiţean Cristian Roiban, o tânără speranţă care şi-a demonstrat în ultimii ani calităţile în diverse concursuri interne şi internaţionale.

Sportivul legitimat la CS Universitatea Reşiţa şi pregătit de profesorul Octavian Bârsanu a luat startul în două probe: la 100 m plat, unde a cucerit medalia de bronz, şi în cursa de 200 m plat, pe care a încheiat-o pe un onorant loc patru.

„A fost o competiție foarte frumoasă și un rezultat excepțional, având în vedere rezultatul mai puţin bun de la concursul anterior. De această dată am venit pe locul III la 100 m plat și pe locul IV la 200 m plat, aproape de Personal Best. Sunt mândru de rezultatul pe care l-am obținut după pandemie şi aştept cu încredere finalele de seniori de săptămâna viitoare. Revenirea mea în competiții a fost foarte grea, deoarece a fost o pauză mare. Nu am putut să ne antrenăm pe stadion mult timp, ne-am descurcat fiecare cum a putut”, a declarat Cristian Roiban.

”Îl remarc pe Cristian Roiban cu evoluția din proba de 100 m, unde a luat locul III cu timpul de 10 secunde şi 79 de sutimi. În proba de 200 m a obţinut un rezultat de 21 secunde şi 91 de sutimi, care, din păcate, l-a clasat pe locul IV. Rezultatul de la 100 m plat ne dă speranţe pentru evenimentul care urmează, şi anume, Campionatele Naționale de seniori și tineret, care se vor desfășura tot la Cluj-Napoca. Sperăm la clasări pe podium, atât în proba de 100 m, cât şi în cea de 200 m. Clasarea pe unul din primele două locuri i-ar aduce calificarea pentru Campionatul Balcanic de seniori. Dar să le luăm pe rând şi să aşteptăm să-şi confirme valoarea. În orice caz, a fost foarte aproape de Personal Best, ceea ce mă încântă, şi sper ca la Naţionalele de seniori şi tineret să scoată un timp şi mai bun”, a spus, la rândul său, antrenorul Octavian Bârsanu.

Campionatul Naţional de seniori şi tineret, următorul examen pentru sprinterul Cristian Roiban, va avea loc pe Cluj Arena în zilele de 4 şi 5 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 15 =