Sîntem pe cont propriu. Burn in hell!

Sîntem pe cont propriu. Burn in hell!

Dacă mai era nevoie de încă o confirmare, sîntem pe cont propriu! Scapă cine poate, pentru că despre coeziune socială nu poate fi vorba. Se confirmă încă o dată teoria că pentru a exploda, mămăliga are nevoie de o amorsare din străinătate… Ceaușescu a avut dreptate! În România, toată lumea vorbeşte despre corupţie. Dar cu cît este mai invocat, cu atît conceptul devine mai ambiguu, mai greu de delimitat, iar fenomenul la care face referire, mai greu de contracarat. Cum m-am prins de acest fapt? Simplu! În urmă cu ceva ani, cei care guvernează acum România strigau: „Corupţia ucide”! Au fost puse la cale proteste violente. Ciuma roșie trebuia să dispară. Victor Ponta, care nu era vinovat pentru tragedia de la Colectiv, şi-a dat demisia. Ce se întîmplă acum? Îşi asumă Guwernerul Lui tragedia de la Matei Balș? Cere Iohannis demisia Guvernului? Sau a ministrului VeVe? Aiurea! KWI schiază.

Incendiul izbucnit, la 29 ianuarie 2021, la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală s-a manifestat la parterul unui corp de clădire. Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane. Incendiul a fost stins. Pacienţii răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD, informează Agerpres. În urma incendiului au murit cinci pacienți, patru dintre ei fiind găsiți carbonizați. Pacienții aveau forme medii și severe de COVID și primeau oxigen, a precizat fostul manager al spitalului, Adrian Streinu-Cercel.

Evident, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București. O primă speculație legată de cauza incendiului vorbește despre o posibilă sursă electrică de încălzire. Pompierii spun că parterul ardea cu flacără și fum puternic pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați. Au fost afectate patru saloane în care se afla foarte multă aparatură și oxigen concentrat pentru pacienții tratați pentru infecția cu virusul corona. Este vorba despre pavilionul 5 al spitalului, o clădire construită în anul 1956 și modernizată. Cea mai recentă linie de oxigen a fost montată în noiembrie 2020.

Infirmierele au fost primele care au reacționat în momentul în care a izbucnit incendiul, iar una dintre ele a avut prezența de spirit de o opri alimentarea cu oxigen, a declarat avocatul spitalului, Constantin Durgheu. Două infirmiere şi două asistente de la Institutul „Matei Balş” aflate de gardă au fost audiate, vineri, la sediul Poliţiei Capitalei. Sînt curios dacă vor fi găsite vinovate!

Incendiul izbucnit vineri dimineață este al doilea mare incendiu dintr-un spital unde sînt tratați pacienții COVID-19. În noiembrie anul trecut, zece persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit la secţia ATI de la Piatra-Neamţ.

Din noiembrie 2020, în România, au avut loc 5 incendii în spitale. Cel mai grav s-a înregistrat la Piatra Neamț, unde 10 pacienți au murit, notează Agerpres.

Cînd resursele sînt limitate, iar toată lumea este într-o luptă acerbă cu toată lumea, participarea la coruperea instituțiilor ne apare fiecăruia drept o strategie de supraviețuire. Nu mai contează că în final vom pierde cu toții. Acolo unde corupția este endemică, majoritatea serviciilor publice nu mai servesc publicul. Nimeni nu răspunde, toată lumea se ghiftuiește, oamenii mor. Asta dovedește că statul a eșuat lamentabil!

După slaba gestionare a campaniei de vaccinare și după incendiul de la Spitalul Matei Balș, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu ar trebui să facă un pas în spate. Protestatarii AUR i-o cer în stradă! Demisia reprezintă în acest context un gest de onoare, o recunoaștere a faptului că în vîrful lanțului decizional se află el, Vlad Voiculescu, cel care trebuie să își asume lipsurile din sistemul de sănătate. Este așadar vorba despre o chestiune de onoare. ;))) Amatorismul cu care autoritățile gestionează campania de vaccinare este halucinant! Am mai scris despre asta.

Pe lîngă limitele arătate de autorități în gestionarea campaniei de vaccinare se adaugă acum și tragedia de la Spitalul Matei Balș. Vorbim despre al doilea incendiu în trei luni la un spital mare din România! Prioritatea zero a ministrului VeVe la preluarea mandatului ar fi trebuit să fie aceea de a verifica starea spitalelor din România. De a retrage avizul de funcționare al celor care au probleme serioase. Era nevoie de o anchetă serioasă, condusă de un corp de control independent care să nu fie influențat de vreo ingerință politică. Era nevoie de demararea unui plan rapid de modernizare a sistemului de sănătate. Vlad Voiculescu se scuză, spune că se află de o lună și că nu a avut timp: „Sînt de o lună aici, construiesc o echipă la nivelul Ministerului Sănătății și apoi mai jos, în toată țara, care să poată să facă aceste investiții de care avem nevoie”. Adică, mai pe românește: dăm afară oamenii lor să punem în funcții oamenii noștri!

Răspunderea cade întotdeauna pe persoana aflată în vîrful ierarhiei decizionale. În cazul acesta, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care ar trebui să știe lucrul acesta. Dar, despre demisii nu poate fi vorba!

Acum este foarte clar pentru toţi românii: sîntem pe cont propriu! Nu le pasă de oameni, nu le pasă de corupţie, nu le pasă de sistemul de sănătate! Le pasă doar să ajungă la putere şi să păstreze puterea! Vor găsi alţi vinovaţi pentru oamenii care au ars de vii în spitalul care trebuia să îi îngrijească, vor da vina pe administraţia locală, pe angajaţi, pe oricine şi nu vor mai vorbi despre sistem şi guvernare. Găsesc alţi vinovaţi pentru oamenii care mor pe capete în toate spitalele din România!

Vom auzi, probabil, în următoarea perioadă, referiri directe la privatizarea spitalelor și a caselor de sănătate. A mai fost deja evocată o posibilitate, managementul privat al caselor sociale de asigurări! O asemenea soluţie ar merge mînă în mînă cu un parlament privat, cu un şef al poliţiei – sau un şef al pompierilor privat. Părerea mea: burn in hell!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 8 =