Șase agricultori cărășeni şi-au arătat interesul pentru pentru a cultiva usturoi în Banatul Montan

neskolko sovetov po posadke chesnoka pod zimu

După succesul programului de ajutor de minimis pentru agricultorii care cultivă tomate, Ministerul Agriculturii a lansat un program destinat cultivării usturoiului, iar la nivelul judeţului Caraş-Severin, şase fermieri şi-au arătat interesul pentru această cultură. Liviu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Caraş-Severin spune că cei înscrişi în program vor primi un ajutor de 3.000 euro/ha.

„Sperăm că acești șase întreprinzători care au avut curajul să abordeze cultura usturoiului să reprezente un exemplu și pentru alți agricultori interesați de această cultură pentru că avem o piață care prezintă un deficit major de usturoi, majoritatea usturoilui de pe piață provine din import”, a declaratat Liviu Munteanu.

Conform specialistilor de la Direcția de Agricultura Caraș-Severin suprafaţa minimă cultivată cu usturoi trebuie să fie de minimum trei hectare, iar pentru a-şi obţine banii fermierul este obligat să valorifice cu acte doveditoare cel puţin cinci tone de pe fiecare hectar cultivat.